Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum se derulează ancheta incendiului de la clubul Goblin

ro

10 Nov, 2010 02:02 2420 Marime text
cap_5.jpgÎnainte cu câteva zile, patronul clubului, Dan Dumitru, a găsit deschisă uşa unităţii, însă nu a observat nimic neobişnuit

Vama_incendiu_2.jpgPoliţiştii mangalioţi continuă cercetările în cazul incendiului din urmă cu câteva zile, când clubul Goblin aflat pe raza staţiunii Vama Veche a ars din temelii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a trimis oamenilor legii procesul-verbal, document din care reieşea că incendiul a fost pus intenţionat. După cum precizam şi în numărul trecut, în acest dosar, numele Clubului „A" tot din Vama Veche precum şi al unei societăţi comerciale „Oximoron" apar din ce în ce mai des.

Pe data de 4 noiembrie, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au intervenit pentru a lichida incendiul izbucnit la terasa clubului Goblin aflat în Vama Veche. Patronul acestui club este Dan Dumitru, în vârstă de aproximativ 60 de ani, cunoscut drept un afacerist bucureştean care, în urmă cu câţiva ani, a venit la malul mării să-şi încerce norocul. Revenind la incendiu, intervenţia pompierilor militari a fost îngreunată din cauza faptului că în interiorul localului se aflau mai multe butelii, iar acestea puteau exploda în orice moment, punând astfel în pericol viaţa celor chemaţi la faţa locului. La finele cercetărilor efectuate, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit că focul a fost pus intenţionat, dar şi că incendiul a distrus bunuri aflate pe o suprafaţă de 850 de metri pătraţi. Conform procesului-verbal întocmit de către pompieri, clădirea clubului Goblin valora aproape 100.000 de euro, iar bunurile din interiorul acesteia se ridicau la valoarea de 80.000 de lei. În acest caz, ancheta derulată de poliţişti înaintează cu greu din cauza faptului că nimeni nu a văzut cine a dat foc localului, căci zona este pustie în extrasezon. Dan Dumitru le-a declarat oamenilor legii că, înainte cu două zile să-i fie incendiat clubul, a găsit deschisă uşa unităţii, însă nu a observat nimic neobişnuit.

O nouă rundă, ce-i drept cam costisitoare!

Surse apropiate anchetei susţin că poliţiştii şi-ar concentra activitatea din ce în ce mai mult asupra Clubului „A" tot din Vama Veche. De aceeaşi atenţie beneficiază şi o societate comercială denumită „Oximoron". Momentan, nu se cunoaşte gradul de implicare al celor două unităţi mai sus precizate, însă se crede că incendiul de la Goblin reprezintă o „rundă" a unui scandal mai vechi, din 2004. Vrajitorul.eu arată că SC Oximoron SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis, este administrată de Cristian Doru Hoinaru. În această firmă mai figurează Ştefan Daniel Opriţa şi Valentin Sârbu. Potrivit aceleiaşi surse, există şi SC Oximoron SRL cu sediul în Bucureşti, pe Aleea Izvorul Crişului 1. Această unitate este patronată de Vasile Para şi de Ana Para. Ţinând cont de concluziile pompierilor ISU Dobrogea, poliţiştii mangalioţi desfăşoară cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a ars clubul Goblin, dar mai ales a autorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii