Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

ro

06 Feb, 2024 14:08 2150 Marime text
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Curtea de Apel Constanța a validat un mega dosar instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța!
   
Este vorba despre o cauză penală în care oamenii legii au efectuat, în 2021, 44 de percheziții domiciliare, în municipiul Mangalia.

Conform portalului instanțelor de judecată, procurorii au dispus trimiterea în judecată a aproximativ 30 de inculpați.

Curtea de Apel Constanța a constatat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 352/D/P/2020, emis la 03.08.2022 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Constanţa, legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecăţii în cauză cu privire la inculpaţi.

Decizia este una definitivă!
 
Dosarul – aflat pe rolul Tribunalului Constanța – are ca obiect „constituirea unui grup infracţional organizat (art.367 NCP)“.
 
Lista inculpaților, conform portalul instanțelor de judecată:
 
„Alexa Radu Nicolae
Budeanu Mihai
Cocâlea Elvis
Dumitru Vasile
Gobeajă Mihai Laurenţiu
Gomeaju Ridvan
Grafcenco Daniel
Iuzeir Iaşar
Iuzeir Raim
Iuzeir Şerif
Lepădatu Marian Răzvan
Martac Florin
Mehedinţeanu Andreea
Mateeş Alexandru
Mocanu Dorel Costin
Alexa Didina Liliana
Mocanu Vasile
Moraru Florin
Mustafa Denisa
Mustafa Osgian
Mustafa Tamer
Mustafa Sibel
Onicel Marius
Onicel Daniel
Onicel Cristian Gheorghe
Tarachiu Rizan
Vlădescu Giani Ilie“.

 
Amintim că, la începutul lunii iunie 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța, au efectuat 44 de percheziții domiciliare, în municipiul Mangalia.
 
În urma acțiuni au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Exclusiv!
Mandatele de arestare emise în urma perchezițiilor din Mangalia, anulate


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii