Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mă aşteptam!“ Cristinel Dragomir, fost vice al CJC, la judecată cu ANI. Azi s-a dat verdictul. Cine a câştigat

ro

08 May, 2017 16:22 5218 Marime text
Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Azi, judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au anulat „raportul de evaluare nr. 50531/G/II/05.11.2013 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate“, potrivit minutei judecătoreşti.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

„Nu comentez decizia instanţei. Mă aşteptam la această decizie. Nu a fost vorba de nicio imcompatibilitate. Eu am înţeles foarte bine cum a funcţionat şi de ce s-a creat ANI. Sincer, mă aşteptam. Nu pot să spun că este o surpriză. Dosarul trebuia finalizat. Vroiam să nu mai planeze asuprea mea această suspiciune“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Amintim că pe data de 20 aprilie 2015, Curtea de Apel Constanţa, a suspendat procesul până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 16415/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
După decizia instanţei, Cristinel Dragomir a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că procesul a fost suspendat din cauza unei plângeri. „Este vorba despre o plângere pe care am făcut-o împotriva inspectorului de integritate. Este o plângere făcută mai demult, dar probabil că acum judecătoarea a primit noi informaţii şi s-a reluat procesul. Din cauza acestei plângeri a fost suspendat procesul. Inspectorul de integritate se numeşte Romică Dinică“, a precizat Dragomir.
 
Conform inspectorilor de integritate, Nicolae Cristinel Dragomir s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010. Iniţial, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 4 februarie, iar pe data de 8 aprilie, s-a declinat cauza spre soluţionare Curţii Apel Constanţa.
 
Potrivit ANI, vicepreşedintele CJC „a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare la Mare SRL“. „Astfel, Dragomir Nicolae Cristinel nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale [...]»“, au conchis reprezentanţii ANI.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii