Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi LIVE TEXT. AUR Constanța, în conferință de presă. Se discută despre probleme de interes local și național (FOTO)

ro

02 Feb, 2024 14:03 1061 Marime text
Partidul AUR, filiala Constanța, susține azi, 02 februarie 2024, o conferință de presă. 

În cadrul evenimentului se dezbat probleme de interes local și național.

La conferință participă coordonatorul județean - Daniel Constantin Moraru, candidat Primăria Constanța - Ovidiu Sorin Cupșa și candidat alegeri europarlamentare - Nicolae Vlahu.

UPDATE 1

Moraru deschide conferință de presă.

UPDATE 2 

“Vă mulțumim că ați dat curs invitației. Sunt Daniel Moraru, coordonatorul filialei. Alături de mine sunt Sorin Mateescu, senator, candidatul la europarlamentare Vlahu și profesorul Ovidiu Cupsa, candidat la primăria Constanța. 

UPDATE 3 

Mateescu a luat cuvântul.

Subiectul fierbinte pe național a fost în Parlament mult discutată comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Am studiat decizia Curții Constituționale din 2012 în care Cc la sesizare PNL și PSD ca modificarea la legea 305 este neconstituțională. Curtea a venit și a motivat de ce este neconstituțională. Acum PNL și PSD vin și ne spun ca vor să reducem cheltuielile, să avem un flux de alegeri simplu, suplu, dar care este neconstituțional

Noi am aflat în cadrul zilei de miercuri ca pe ordinea de zi a grupurilor reunite PSD se discută acest punct și am fost la ei să le cerem explicații. 

Suntem curioși în continuare dacă cele două partide vor continua în acest demers și cert este ca sunt discuții și noi ne vom opune categoric, AUR și toate ONG-urile critică vehement acest demers în condițiile în care avem această decizie și a decis fără echivoc ca această comasare este neconstituțională.

UPDATE 4


Ia cuvântul Ovidiu Cupșa.

“Avem o șansă reală pentru Constanța, dacă aveți întrebări despre candidatura vă aștept întrebările.

UPDATE 5 

Vlahu ia cuvântul și vorbește despre păstrarea identității românilor din diaspora. 

Sunt peste 6 milioane de români plecați în străinante.

Ei nu trebuie să uite niciodată ca ei sunt români. Au fost identificate câteva lacune în demersul birocratic în cadrul ambasadelor și consulatelor.

Avem o problemă înregistrarea noilor născuți - le este greu să le obțină. 


UPDATE 6 

Moraru ia cuvântul legat de meetingul fermierilor și transportatorilor.

“Problemele sunt aceleați de mai mult, faptul că agricultorii reclamă întârzieri la plata din partea APIA, nu există o politică de achiziție la nivel național pe îngrășăminte. 

Astăzi suntem organizați în 47 organizații locale cu reprezentanți din secțiile de vot, avem peste 3.000 membri AUR.

Vom fi pregătiți și vom candida în toate organizațiile locale din Constanța și vom fi nevoiți să punem pe listă și alți candidați de la alte partide mici. 

 

Validarea candidaților se face prin votul a 17 membri din cadrul membrilor AUR - parlamentari, membrii organizațiilor de femei, pensionari, oameni de afaceri .

La oameni de afaceri este Dragoș Florea, este prezent în producția de energie verde, și industria oil and gas.


UPDATE 7

O să facem o conferință de la presă la municipiu pe 28-29 februarie pentru a discuta echipa cu care mergem la toate OL-urile din județ, a punctat Cupșa. 

UPDATE 8


Astăzi măsurăm mai multe persoane la nivelul județului Constanța și nu cred ca vom putea lua decizia în filială locală și se va decide și cu centru, a spus Moraru.


Întrebat de numărul de persoane incluse în sondajul pentru conducerea CJ, sunt trei persoane măsurate, fiind vehiculat și confirmat numele lui Cristinel Dragomir. 

Cristinel Dragomir


 UPDATE 9

Cristinel Dragomir, George Scupra (primar Ovidiu) și Mohammad Murad sunt cei trei potențiali candidați din partea AUR Constanța la CJ. 

UPDATE 10 

Cupșa s-a referit la Bugetul municipiului Constanța că este “varză” și ca cea mai mare parte a acestuia se duce pe subvenții. 

Candidatul vrea să lanseze o consultare publică pentru a vedea exact ce își doresc constănțenii. “Trăim într-un oraș de asistați sociali”. 

“Se rostogolește un excedent din anii anteriori până în anul ăsta, de ce? Pentru că e un an electoral. Din excendentul ăla cosmetizăm orașul.”


UPDATE 11

Cupșa și Moraru spun, legat de Portul Constanța, că ar trebui să fie controlat oarecum de autoritățile locale, Moraru spunând chiar că ar fi bine ca Portul să fie deținut 50% de Primăria Constanța. 

UPDATE 12

Cupșa a mai spus ca va pune în dezbatere publică proiectul de schimbare a numelui bulevardului Madrid. 



Citește și:

George Simion a ajuns la evenimentul de lansare a candidatului AUR pentru Primăria Constanța! (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii