Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 21 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristinel Dragomir renunță la procesul cu ANI “Nu mai am nicio miză pentru următoarea perioadă”!

ro

04 Nov, 2020 00:00 1286 Marime text
  • Pe 14.07.2020, Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța a repus pe rolul Curții de Apel Constanța, dosarul 877/118/2014* prin care contestă conflictul de interese/incompatibilitate – constatate de ANI, care în dosar avea calitate de pârât
  • La termenul din 27.10.2020, magistrații Curții de Apel Constanța de la secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal au luat act de renunţarea reclamantului la judecata cererii
  • Dragomir a precizat pentru ZIUA de Constanța că a renunțat la proces, deoarece în următoarea perioadă nu mai are nicio miză de ordin politic, dat fiind că anul acesta nu a candidat pentru nicio funcție administrativă sau politică


Pe 14.07.2020, Cristinel Dragomir, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța a repus pe rolul Curții de Apel Constanța, secția contencios- administrativ, în calitate de reclamant, dosarul 877/118/2014* prin care contestă conflictul de interese/incompatibilitate – constatate de ANI, care în dosar avea calitate de pârât.
La termenul din 27.10.2020, magistrații Curții de Apel Constanța de la secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în temeiul art.406 C.pr.civ., au luat act de renunţarea reclamantului la judecata cererii.
Părțile pot face recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Constanţa.

Dragomir a precizat pentru ZIUA de Constanța că a renunțat la proces, deoarece în următoarea perioadă nu mai are nicio miză de ordin politic, dat fiind că anul acesta nu a candidat pentru nicio funcție administrativă sau politică.


Vă reamintim, la finalul anului trecut, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis că dosarul în care Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, încercă să anuleze un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) se va rejudeca.
În primă instanţă, Curtea de Apel Constanţa decis, pe data de 8 mai 2017, să admită acţiunea formulată de Nicolae Cristinel Dragomir, fostul vicepreşedinte al CJC, şi să anuleze raportul de evaluare nr. 50531/G/II/05.11.2013 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate.

„Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”, potrivit ANI.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Dragomir Nicolae Cristinel a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„De asemenea, menţionăm faptul că în data de 05 noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Dragomir Nicolae Cristinel, întrucât în perioada 23 iunie 2008 – 15 ianuarie 2010, a deţinut simultan funcţia de Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

Potrivit datelor furnizate de ANI, în 2013, este vorba despre societatea SC Cazare la Mare SRL

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

La momentul mediatizării cauzei, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a declarat pentru cotidianul ZIUA de Constanţa faptul că este vorba de un contract semnat între societatea SC Atlantida Grama SRL, firmă unde soţia deţine acţiuni şi Spitalul Judeţean Constanţa. Societatea Rodicăi Dragomir deţine Hotelul Zodiac din Constanţa. „La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“, a precizat Cristinel Dragomir.

 

Citește și:

Un fost vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța a repus pe rolul Curții de Apel Constanța dosarul împotriva Agenției Naționale de Integritate

„La acel hotel au stat cazaţi piloţii SMURD“  Cristinel Dragomir, fost vicepreşedinte al CJC, la judecată cu ANI. Ce a decis Curtea Supremă

Dragomir Nicolae Cristinel, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, declarat incompatibil de ANI. Cum se apără Cristinel Dragomir
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii