Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Porumbelul" cripto-pesedismului lui Moisoiu zboara liber

ro

04 Jul, 2008 00:00 807 Marime text

"Am depus actele care fac dovada calitatii de membru al PSD a lui Danut Moisoiu". Declaratia ii apartine reprezentantului in instanta al Consiliului Local Municipal Constanta, in procesul intentat acestuia de Ion Popescu, presedintele organizatiei judetene a PD-L Constanta.

Bineinteles, a fost vorba despre un "porumbel" imprudent, scapat la momentul nepotrivit. De altfel, avocatul s-a corectat repede, inlocuind sintagma inoportuna, "PSD", cu cea adecvata, "PD-L". Afirmatia a fost facuta la primul termen in procesul in care Ion Popescu a chemat in instanta Consiliul Local si pe fostul membru PD-L, Danut Moisoiu. Popescu contesta invalidarea sa in functia de consilier local si validarea lui Moisoiu, aceasta din urma producandu-se in ciuda faptului ca Danut Moisoiu nu mai era membru al PD-L in momentul in care a avut loc sedinta de constituire a CLC, pe 18.06.2008. Cele trei parti au venit, ieri, in fata magistratilor Tribunalului Constanta, pentru a-si sustine punctele de vedere. Totusi, procesul a fost amanat, dat fiind faptul ca nu a fost depusa de catre CLC documentatia solicitata de instanta. Totodata, reprezentantul lui Danut Moisoiu a solicitat acordarea unui termen in vederea pregatirii apararii, dat fiind faptul ca fusese angajat abia ieri dimineata.

Documente oficiale sustrase

Foarte interesant, insa, este ca, potrivit afirmatiilor reprezentantului Consiliului, dosarul de validare al lui Ion Popescu nu ar exista. Membrii comisiei de validare au consemnat faptul ca Popescu nu ar fi depus certificatul emis de Biroul Electoral Municipal Constanta si, astfel, nu ar exista niciun document oficial prin care sa fie dovedita calitatea de consilier local dobandita de acesta. In replica, presedintele PD-L Constanta a afirmat ca a inaintat actul in original comisiei de validare, iar daca documentele nu mai exista la dosar, inseamna ca au fost sustrase. Popescu a solicitat instantei sa puna in vedere Consiliului Local sa depuna la dosar procesul verbal al sedintei de constituire a CLC, in care trebuie sa existe consemnate toate aspectele si documentele contestate. Totusi, potrivit reprezentantului CLC, respectivul proces verbal nu a fost inca intocmit. Din spusele Marcelei Enache, secretarul CLC, alte documente privind validarea lui Popescu nu ar exista. Cu alte cuvinte, certificatul emis de BEM Constanta nu s-ar afla printre actele inaintate pentru validarea lui Popescu. "Singura concluzie logica la care se poate ajunge din dezbaterile de astazi este ca, daca in dosarul meu nu mai exista aceste inscrisuri, inseamna ca acestea au fost sustrase", a conchis presedintele PD-L Constanta. Pe de alta parte, avocatul lui Danut Moisoiu sustine ca acesta nu a primit citatia si cererea de chemare in judecata. Pentru a reglementa situatia documentatiei si pentru ca Moisoiu sa-si pregateasca apararea, Tribunalul a decis amanarea procesului pana pe 10 iulie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii