Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cobaii educaţiei Ministrul Pavel Năstase anunţă un nou tip de bacalaureat

ro

29 May, 2017 00:00 2372 Marime text
În ultimii 28 de ani, Legea Educaţiei a fost modificată de zeci de ori, iar miniştrii s-au schimbat de 22 de ori. Fiecare dintre miniştrii care s-au perindat în fruntea Ministerului Educaţiei au dorit să-şi lase amprenta asupra învăţământului. Iată că şi actualul ministru, Pavel Năstase, a anuţat noi schimbări. De data aceasta este vorba despre bacalaureat.
 
Săptămâne trecută, Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că are în vedere introducerea unui nou tip de bacalaureat în viitoarea lege a educaţiei. Măsura i-ar viza pe elevii de la liceele tehnologice, care vor putea opta pentru un bacalaureat tehnic.
 
„Noua lege a educaţiei naţionale se află în pregătire. Sunt multe schimbări care se vor produce şi am să vă dau un exemplu pentru zona de învăţământ preuniversitar. Dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferenţiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învăţământul profesional şi tehnic să aibă acces la un bacalaureat pe profilul acesta", a spus ministrul Năstase. Oficialul Ministerului Educaţiei speră să atragă astfel mai multi elevi spre învăţământul profesional şi tehnic. „Învăţământul profesional şi tehnic va deveni mai atractiv şi vom rezolva o problema foarte acută în momentul de faţă: criza forţei de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau electrician“, a mai spus ministrul Educaţiei. Noua lege a educației va fi gata în 2018.
 
Miniştrii Educaţiei după decembrie 1989 au fost: Mihai Şora, Gheorghe M. Ştefan, Mihail Golu, Liviu Maior, Virgil Petrescu,
Andrei Marga, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mircea Miclea Mihail Hărdău, Cristian Adomniţei, Anton Anton,
Emil Boc (interimar), Daniel Funeriu, Cătălin Baba, Ioan Mang,
Liviu Pop, Remus Pricopie, Mihnea Costoiu, Adrian Curaj,
Mircea Dumnitru, Pavel Năstase.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii