Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Învățământ Constanța Componența consiliilor de administrație ale unităților școlare din Constanța. Lista consilierilor locali și școlile de care sunt responsabili (DOCUMENT)

ro

21 Feb, 2024 10:39 881 Marime text
  • Cadrul legal după care funcționează, din septembrie 2023, consiliile de administrație a fost modificat și, în principiu, numărul minim de membri a crescut cu doi, de la 5 la 7 membri.
  • Din componența CA-urile unităților de învățământ fac parte și consilierii locali.
  • Ordinul Ministrului Educației (OME) nr. 6223/2023 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 814 din data de 11 septembrie 2023.
 


Cotidianul ZIUA de Constanța va prezenta, în mai multe ediții,  componența Consiliilor de Administrație din unitățile de învățământ din municipiul Constanța. Cadrul legal după care funcționează, din septembrie 2023, consiliile de administrație a fost modificat odată cu adoptarea legii Educației 198/2023 și, în principiu, numărul minim de membri a crescut cu doi, de la 5 la 7 membri.

Reamitim că ordinul Ministrului Educației (OME) nr. 6223/2023 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 814 din data de 11 septembrie 2023.
 
Potrivit ordinului Ministrului Educației, structura consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar de stat este următoarea:
 
a) în cazul în care consiliul de administrație este format din 7 membri: directorul, 2 cadre didactice, 2 reprezentanți ai părinților, primarul localității/sectorului municipiului București pe raza căreia/căruia se află unitatea de învățământ, denumit în continuare primar, sau un reprezentant al primarului, un reprezentant al consiliului local/consiliului local de sector al municipiului București, denumit în continuare reprezentant al consiliului local. Prevederile se aplică în mod corespunzător unităților de învățământ cu efective mai mici de 300 de beneficiari primari;
 
b) în cazul în care consiliul de administrație este format din 9 membri: directorul, 3 cadre didactice din cota cărora un loc poate fi alocat unui reprezentant al personalului didactic auxiliar, 2 reprezentanți ai părinților, primarul sau un reprezentant al primarului, 2 reprezentanți ai consiliului local. Prevederile se aplică în mod corespunzător unităților de învățământ cu efective între 301 și 400 de beneficiari primari;
 
c) în cazul în care consiliul de administrație este format din 11 membri: directorul, 4 cadre didactice din cota cărora un loc poate fi alocat unui reprezentant al personalului didactic auxiliar, 3 reprezentanți ai părinților, primarul sau un reprezentant al primarului, 2 reprezentanți ai consiliului local. Prevederile se aplică în mod corespunzător unităților de învățământ cu efective de peste 400 de beneficiari primari.

 

Care sunt atribuțiile consiliului de administrație din unitățile școlarePrintre atribuțiile consiliului de administrație din școli se numără: organizarea concursului de admitere în clasa a IX-a, aprobarea desfășurarea activităţilor remediale pentru elevi pe durata vacanţei şcolare sau a zilelor libere și posibilitatea de a suplimentata valoarea burselor acordate elevilor, conform prevederilor legale.

Consiliile de administraţie şi directorii conlucrează cu consiliul profesoral, Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii, Comisia pentru Formare şi Dezvoltare în Cariera Didactică și alte comisii constituite la nivelul unității de învățământ, consiliul şcolar al elevilor, consiliul reprezentativ al părinților și asociația de părinți, acolo unde aceasta este legal constituită, cu autoritățile administrației publice locale şi organizaţiile sindicale afiliate federaţiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de negociere colectivă învăţământ preuniversitar.

O atribuție a consiliului de administrație este aceea de a hotărî, în baza prevederilor legale în vigoare, organizarea concursului de admitere în clasa a IX-a şi criteriile de admitere. O altă atribuție este de a aproba desfășurarea activităţilor remediale pentru elevi pe durata vacanţei şcolare sau a zilelor libere.

Tot consiliul de administrație aprobă criteriile specifice pentru acordarea premiului dat personalului didactic pentru activitatea suplimentară, în limita unui procent de 2% aplicat asupra fondului de salarii de la nivelul unităţii de învăţământ.

CA poate aproba suplimentarea valorii burselor acordate elevilor de la cursurile cu frecvenţă de zi din învăţământul preuniversitar de stat, conform prevederilor legale.

Același consiliu va sesiza inspectoratul școlar/direcția de învățământ sau Ministerul Educației cu privire la nealocarea burselor elevilor săvârşită de directorul unităţii de învăţământ cu nerespectarea prevederilor art. 108 din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023, precum și refuzul semnării de către acesta a contractului educaţional prevăzut la art. 14 alin. (4) din Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023.

 

 

Consilierii locali din componența CA-urile unităților de învățământ 

În cele de urmează vă prezentăm consilierii locali municipali și reprezentanții lor din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de stat și private din municipiul Constanţa:
 
Aura Cerasela Badea – Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny“, Grădinița cu Program Normal nr. 40; Liceul Teoretic „George Călinescu“, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionise Exigul“, Grădinița cu program normal nt. 51, Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brătescu“, Grădinița cu Program Normal „Mica Sirenă“, Grădinița cu Program Normal „Delfinii“, Grădinița „Tom și Jerry“.
 
Alexandu Ionuț – Grădinița cu Program Normal „Roboțel“, Grădinița cu Program normal nr. 27, Grădinița cu Program Mprmal nr. 59 bilingă română-italiană.
 
Mihaela Andrei – Grădinița cu Program Prelungit „Amicii“, Școala Gimnazială nr. 3 Ciprian Porumbescu, Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Școala Gimnazială „Spectrum“, Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, Școala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“, Grădinița cu proghram Normal nr.24.

Adriana Arghirescu – Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de Turta Dulce“, Grădinița cu Program Prelungit „Norocel“, Școala Gimnazială nr. 23 „Anghel Saligny“, Grădinița cu Program Normal nr. 40, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, Școala Primară „Champions For Life“, Grădinița „La nouvelle Generation“.
 
Romeu Stavăr Vergea - Colegiul național de Arte „Regina Maria“, Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“.
 
Carmen Dumitrescu – Liceul Energetic Constanța.


 
Nicolae Constantin – Grădinița „Căsuța din pădure“, Școala postliceală „Dr.I.Cantacuzino“, Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele Mării“, Colegiul Comercial „Carol I“, Școala Postliceală FEG, Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“, Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“, Grădinița cu Program Normal „Mica Sirenă“, Grădinița cu Program Normal „Delfinii Jucăuși“.
 
Dumitru Caragheorge – Grădinița „Adia Kindergarden“, Școala Postliceală „Hipocrate“, Liceul Tehnologic „Dimitrfie Leonida“, Școala Gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu“, Școala Postliceală „Sf.Theodor“, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, Școala Gimnazială nr. 12, Grădinița cu Program Normal nr. 39.
 
Liviu Radu Anghel – Liceul Tehnologic „Tomis“.
 
Ramona Rîpea
– Școala Postlicelă „Gaudeamus“, Colegiul Universității Ovidius.
 
Iulilan Călin – Grădinița cu Program Prelungit nr. 10, Școala Gimnazială nr. 43 „Fedinand“, Grădinița cu Program Normal nr. 30, Grădinița „Gamex“, Școala Primară „Noua Generație“.
 
Cristian Omocea – Liceul tehnologic „Tomis“, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, Grădinița cu Program Normal „Hensel și Gretel“, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Dionisie Exiguul“, Grădinița cu Program Normal nr. 51, Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“.
 
Claudia Ioana Dobre – Grădinița cu Program Prelungit „2 pitici“, Grădinița cu Program Normal nr. 29, Școala Gimnazială nr. 22 „I.C.Brătianu“, Școala Postliceală „Fortuna“, Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, Grădinița cu Program Normal Abracadabra, Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart, Grădinița cu Proghram Normal nr. 37, Liceul Educația Viitorului, Liceul Tehnologic UCECO; Spiru Haret, Școala Gimnazială nr. 8.
 
Perodin Dede – Grădinița cu Program Prelungit nr. 33, Grădinița cu Program Prelungit nr. 42, Grădinița cu Program Normal nr. 22, Grădinița cu Program Prelungit „Curcubel magic“, Școala Gimnazială nr 10 Mihail Koiciu, Grădinința cu Pprogram Normal nr. 35, Liceul Tehnologic Ioan N Roman, Liceul Tehnologic Pontica.
 
Florin Cătălin Iacob – Grădinița cu Program Prelungit nr. 44, Creșa Licurici, Grădinițaq cu Program Prelungit nr. 45, Grădinița primeverii, Grădinița cu Program Prelungit Cip și Deli, Colegiul Nașional Mihai Eminescu, Grădinița cu Program Normal nr. 116, Liceul Teoretic Lucian Blaga.
 
Liviu Merdian – Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor“, Creșa nr. 13 „Fluturașii“, Liceul Teoretic „Traian“, Grădinița „Mickey and Minnie“, Grădinița cu Program Normal „Hello Teddy“, Școala Postliceală „Scientia“, Liceul Teoretic „George Emil Palade“, Școala Gimnazială „Dr. Constantyin Angelescu“, Grădinița cu Program Normal nr. 23.
 
Ateș Casimceali – Grădinița cu Program Prelungit nr. 6, Creșa nr. 2 „Căsuța Spiridușilor“, Școala Gimnazială nr. 19 „Jean Bart“, Grădinița cu Program Normal nr.37, Liceul Tehnologic „Pontica“, Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel“, Creșa nr. 1 „Delfinașul“.
 
Mirela Garip – Școala Postliceală „Henri Coandă“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Școala Gimnazială nrr. 30 „Gheorgeh Țițeica“, Grădinița cu Progra Normal „Hensel și Gretel“.
 
Cristina Bracacescu – Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“.


 
Costin Ioan Răsăuțeanu - Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti“, Grădinița „Rosetti“, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“, Liceu Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“.
 
Cristiana Popescu – Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu“, Grădinița cu Program Normal nr. 34, Școla Gimnazială nr. 43 „Ferdinand“, Grădinița cu Program Normal nr. 30, Școala Gimnazială nr. 3 „Ciprian Porumbescu“, Grădinița cu Progra Prelungit nr.8, Grădinița cu Program Normal nr. 26, Școala Gimnazială nr. 37.
 
Daniel Gigi Tatu – Colegiul Comercial „Carol I“, Grădinița „Mini London“, Școala Primară „Colibri“, Grădinița „Colibri“, Liceul Teoretic „George Emil Palade“, Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu“, Grădinița cu Program Norman nr. 23, Liceul Tehnologic „Concord“.
 
Mihai Ochiuleț – Clubul Sportiv Școlar nr. 1, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Școala Gimnazială nr.8, Grădinița cu Program Prelungit „Azur“, Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată“, Liceul Teoretic „Decebal“, Școala Gimnazială „Dimitrie Știubei“, Grădința cu Program Normal „Flipper“, Școala Gimnazială nr. 12 „B.P.Hașdeu“, Școala Gimnazială nr. 23 „Ion Jalea“, Grădinița cu Program Normal nr. 24, Școala Gimnazială nr.8.
 
Adriana Bunget – Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu“, Grădinița cu Program Normal nr. 35.
 
Alexandru Marian Nazîru – Grădinița cu Program Prelungit „Kițy Biți“, Școala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“, Grădinița cu Pprogram Normal „Abracadabra“, Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“, Grădinița cu Program Normal „Năsturel“, Grădinița cu Program Prelungit „Green Land“, Grădinița cu Program Prelungit „Perluțele Mării“, Liceul de Marină Constanța, Școala Gimnazială nr. 37.
 
Cristian Mihăilescu  - Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“, Grădinița cu Program Normal „Căsuța Poveștilor“, Grădinița „Hello Teddy“, Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, Colegiul Comercial „Carol Iׅ“, Liceul Economic „Virgil Madgearu“.
 
Cristian Tincu – Școala Gimnazială „Petre Ispirescu“, Grădinița cu Program Prelungit „Steluțele Mării“, Grădinița cu Program Prelungit „Little Kids“.
 
Claudia Dobre Ioana – Grădinița „Santa Maria del Mar“, Școala „Sf. Martiri Brâncoveni“, Grădinița cu Program Prelungit „Comenius“, Grădinița cu Program Prelungit „Piticot“, Școala Gimnazială nr. 6 „Nicolae Titulescu“, Grădinița cu Program Normal „Căsuța poveștilor“, Școala Gimnazilă „Anastasia“, School of London.
 


Iulian Suchea – Clubul Sportiv Școlar nr. 1, Școala Gimnazială nr. 12 „B.P.Hașdeu“.
 
Adriana Teodora Câmpeanu - Colegiul Național „Mihai Eminescu“, Grădinița cu Program Normal nr. 16, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, Liceul Teoteric „Traian“.
 
Florin Daniel Cocârgeanu – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, Liceul de Marină,  Liceul Teoretic „Gheorghe Duca“, Școala Gimnazială „Marin Sorescu“, Școala Gimnazială nr. 31, Grădinița cu Program Normal nr. 31, Palatul Copiilor, Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Poveștilor“, Creșa nr. 18 „Alba ca Zăpada“.
 
Stelian Gima – Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“, Liceul Tehnologic „Ioan N Roman“.
 
Dragoș Francu - Grădinița cu program Prelungit „Norocel“, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța de Turtă Dulce“, Liceul Economic “Virgil Madgearu“, Liceul Teoretic „Decebal“, Școala Gimnazială „Dimitrie Știubei“, Grădinița cu Program Normal „Flipper“, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul“, Școala Gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir“, Școala Gimnazială nr. 14 Constanța, Grădinița cu Program Normal nr. 39.
 
Gavrilă Florin Tudor – Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Poveștilor“, Creșa nr. 18 „Alba ca Zăpada“, Liceul Tehnologic „Gheorge Duca“, Școala Gimnazială „Marin Sorescu“, Școala Gimnazială nr. 31, Grădinița cu Program Nirmal nr. 31, Școala Gimnazială nr.39 „Nicolae Tonitza“, Grădinița cu program Normal „Zubeyde Hanim“, Grădinița cu Program Normal „Tom Degețel“, Liceul Teoretic „Educational Center“, Grădinița cu Program Prelungit „Baby Genius“, Grădinița „The Litte Bumblebess“, Școala Gimnazială „Wilhem Moldovan“, Grădinița „The Litte Bumblebess 2“.


 
Andreea Gheorghe – Liceul Energetic Constanța
 
Gelu Sauciu – Liceul Tehnologic „C.A.Rosetti“, Grădinița „Rosetti“, Școala Gimnazială nr.16 „Marin Ionescu Dorgogianu“, Grădinița cu Program Normal „Năsturel“.
 
Marin Soare – Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“, Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“.
 
Alexandru Dima – Liceul Teoretoic „George Călinescu“, Școiala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“.
 
Marius Tulică – Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, Grădinița cu Program „Prelungit Kițy Bițy“.
 
Nicolae Ploscaru - Palatul Copiilor.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta hotărârile Consiliului Local Municipal Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și:

Consilierii locali municipali și reprezentanții lor din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de stat și private din municipiul Constanţa (DOCUMENTE)
 
Cine sunt reprezentanții primarului Chițac din conducerea grădiniţelor, şcolilor şi a liceelor din Constanţa? (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii