Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu nu se simte vizat de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis care a precizat că plagiatul este un fenomen toxic

ro

03 Oct, 2022 12:21 982 Marime text
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Foto: Facebook/Guvernul RomânieiFostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, că nu se simte vizat de afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit cărora plagiatul este un fenomen toxic care trebuie sancţionat, deoarece este un apărător al eticii.

"Din perspectiva celui chemat să vegheze la implementarea acelor sancţiuni dure, din perspectiva celui care a propus în legea Educaţiei acel sistem de registru unic integrat, din perspectiva celui care a propus reprezentarea studenţilor din fiecare asociaţie studenţească în fiecare comisie naţională care se ocupă de etică, pentru transparentizarea acestui proces, din perspectiva celui care a susţinut profesionalizarea instituţiilor şi mecanismelor de sancţionare şi de prevenire a acestui fenomen extrem de grav - plagiatul, da, mă simt vizat din această perspectivă a apărătorului eticii", a susţinut Cîmpeanu, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.


Întrebat în legătură cu faptul că alte voci susţin că nu este apărătorul eticii, ci a protejat plagiatorii, Cîmpeanu a spus: "Am luat cunoştinţă despre ceea ce spun aceste alte voci, bănuiesc că aţi spus şi ghilimelele de rigoare, şi în consecinţă am decis ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Am luat cunoştinţă de lipsa de rigoare, lipsa de etică a acestor acuze tocmai despre etică şi am decis să am lipsa de etică a acestor acuze".

El a adăugat că nu se simte vizat de declaraţiile preşedintelui din perspectiva plagiatului. "Sub nicio formă nu mă simt vizat din această perspectivă, o spun cât se poate de clar", a menţionat fostul ministru.

Sorin Cîmpeanu a spus, chestionat dacă şeful statului este mulţumit de activitatea sa, că este "absolut convins" că oricine va vedea proiectul legilor Educaţiei va fi mulţumit.

El a completat că şi-ar fi dorit ca aceste proiecte să fie făcute publice în data de 5 octombrie, când se marchează Ziua mondială a Educaţiei.

"Proiectele sunt finalizate şi cuprind toate acele propuneri pe care le-am considerat constructive. (...) Proiectele cuprind renunţarea la posibilitatea de a se renunţa voluntar la titlul de doctor. Iniţial proiectul prevedea acest lucru, dar în urma dezbaterilor nu se mai poate renunţa la titlul de doctor. Nu am inclus propuneri care au venit din partea celor care acum lansează acuze, propuneri care sunt semnate, asumate şi înregistrate şi care cer ca în noua lege a Educaţiei să fie secretizate toate lucrările de doctorat", a menţionat Cîmpeanu, precizând că această propunere a fost făcută de conducerea Universităţii Bucureşti.


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că legile Educaţiei trebuie să cuprindă prevederi "explicite" cu privire la prevenirea şi sancţionarea plagiatului, subliniind că acesta este un "fenomen toxic al mediului educaţional". 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii