Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii abandonaţi, creştinaţi la Cumpăna Trei suflete au primit Taina Botezului, de sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil

ro

10 Nov, 2014 00:00 3272 Marime text
Ziua de sâmbătă a fost una călduroasă pentru locuitorii comunei Cumpăna. Nu doar din perspectiva climei, ci şi din punct de vedere spiritual, căci în ziua în care s-a celebrat sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, au participat la o frumoasă slujbă de botez. Protagoniştii au fost, ca la fiecare praznic important, micuţii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Constanţa, care au primit Taina Botezului de la un sobor de preoţi. Cei trei micuţi creştinaţi sâmbătă, doi băieţi şi o fetiţă, au de acum naşi cu suflet mare, care vor veghea asupra lor.

Tradiţie de suflet

Creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit o tradiţie frumoasă în comuna Cumpăna. Administraţia locală din comună, în frunte cu primarul, economist Mariana Gâju, a pus bazele acestei frumoase tradiţii, astfel primind Taina Botezului câteva sute de micuţi pe care părinţii nu i-au vrut. În acest demers, autorităţilor locale le-au stat alături şi preoţii de la cele două biserici din localitate, care poartă hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfânta Parascheva“. „Ca de fiecare dată, angajaţii Primăriei s-au ocupat să caute cei mai potriviţi oameni care să îi poarte în braţe pe micuţii abandonaţi.

Am găsit naşi cu sufletul mare, care îşi vor pune amprenta pe soarta acestor copilaşi. Naşii ce le vor veghea drumul în viaţă sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părintească. Astăzi (n.r. - sâmbătă), la biserică au venit nu doar părinţii spirituali ai copiilor şi asistenţii maternali, ci şi rudele naşilor şi foarte mulţi locuitori din comună, care au participat, cum era firesc, şi la sfânta liturghie. Le mulţumim acestor oameni cu suflet mare şi sponsorilor, care ne-au ajutat să facem acest gest creştin şi astfel de activităţi de suflet“, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, prezentă, ca de fiecare dată, la slujba de botez.
Prin aceste acţiuni devenite deja tradiţionale, autorităţile locale din comuna Cumpăna au o contribuţie semnificativă atât în viaţa a sute de micuţi, cât şi în viaţa naşilor care i-au botezat pe aceşti copii proveniţi din centre de plasament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii