Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă tradiţia Patru copii aflaţi în asistenţă maternală au fost botezaţi la Cumpăna (galerie foto)

ro

21 Apr, 2019 09:56 1914 Marime text
În sâmbăta Floriilor, numită şi „sâmbăta lui Lazăr”, patru copii aflaţi în asistenţă maternală au primit taina sfântului botez în Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din comuna Cumpăna.

Emoționați, nașii au mărturisit că bucuria pe care au trăit-o este greu de descris în cuvinte.

Gabriel, Mihaela, Maria si Ştefănia, au primit taina botezului chiar de la Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului însoţit de un sobor de preoţi si diaconi, alături de preoţii bisericii Sf. Parascheva.

Este al 15-lea an de când, la inițiativa primarului localităţii, ec. Mariana Gâju, copiii abandonați aflați în asistență maternală sunt botezați la fiecare mare sărbătoare de către oameni cu suflet pe care administrația locală din Cumpăna i-a încurajat să facă un gest creștinesc.

La finalul evenimentului primarul Mariana Gâju le-a oferit nașilor câte o icoană în semn de respect și credință față de gestul pe care l-au făcut față de acești copii năpăstuiți de soartă.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria si Consiliul Local Cumpăna, în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.                                                              
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii