Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La iniţiativa Primăriei Cumpăna Doi micuţi aflaţi în asistenţă maternală au primit Taina Botezului (galerie foto)

ro

10 Apr, 2017 00:00 2364 Marime text
A devenit deja o tradiţie pentru autorităţile locale din Cumpăna să creştineze micuţii aflaţi în asistenţă maternală. Sâmbătă, cu prilejul prăznuirii marii sărbători Intrarea Domnului în Ierusalim, la Cumpăna au fost creştinaţi doi copii.
 
Astfel, Consiliul Local şi Primăria Cumpăna, reprezentate legal de primarul ec. Mariana Gâju, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, au mai făcut o faptă creştinească. Botezul celor doi micuţi a avut loc sâmbătă, 8 aprilie.
 
În dimineaţa sărbătorii Intrarea Domnului în Ierusalim, credincioşii din Cumpăna, cu mic, cu mare, au ajuns la sfânta liturghie. După slujbă, la iniţiativa Primăriei Cumpăna, a Consiliului Local şi a primarului ec. Mariana Gâju, doi copii proveniţi din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez. Naşii care le vor veghea drumul în viată sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părintească. Ei sunt cei care vor aduce o rază de lumină şi speranţă copiilor părăsiţi, veghindu-i de-a lungul vieţii lor. Alături de naşi s-au aflat şi consilieri locali, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, dar şi primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 
Creştinarea copiilor din centrele de plasament şi a celor aflaţi în grija asistenţilor maternali a devenit un obicei admirabil al comunităţii din Cumpăna, peste 300 de suflete nevinovate fiind botezate în cele două biserici din localitate, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfânta Parascheva“. Prin botezarea acestor prunci, autorităţile locale din Cumpăna au săvârşit o mărturisire de credinţă publică, în faţa bisericii.
 
Sursa foto: Facebook/stiri Cumpana
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii