Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:34 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tradiţie de 15 ani Doi copii aflaţi în asistenţă maternală, creştinaţi la Cumpăna (galerie foto)

ro

30 Dec, 2019 00:00 1650 Marime text

În ziua prăznuirii Sfântului Arhidiacon Ştefan, doi copii abandonaţi au primit Taina Sfântului Botez la Cumpăna. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Cumpăna, în colaborare cu Direcţia Generalǎ de Asistenţǎ Socialǎ şi Protecţia Copilului Constanţa.


Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ştefan, doi copii aflaţi în asistenţă maternală au fost creştinaţi la Cumpăna. Micuţele sunt în grija unor asistenţi maternali care îi cresc cu multă dragoste. Lor li s-au alăturat părinţii spirituali care i-au botezat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din Cumpăna. Naşii celor două fetiţe povestesc că le-au văzut pe micuţe abia la biserică. Le-au îndrăgit pe loc şi spun că vor avea grijă de ele toată viaţa. Cu aceasta ocazie, copiii au primit în dar câte o icoană de la primarul comunei, Mariana Gâju.
 

Despre Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan


Sfântul Apostol, Întâiul Mucenic şi Arhidiacon Ştefan este pomenit în calendarul creştin ortodox la 27 decembrie. Sfântul Arhidiacon Ştefan a fost unul dintre cei şapte diaconi aleşi de Sfinţii Apostolii din Ierusalim pentru a sluji la adunările Bisericii din primul veac. Datorită harului şi înţelepciunii sale, precum şi semnelor şi minunilor cu care îşi însoţea propovăduirea, a stârnit ura evreilor, care l-au adus la judecată în faţa sinedriului, acuzându-l că huleşte Legea şi pe Moise.


Sfântul Apostol Ștefan le-a arătat însă, cu dovezi din Scripturi, că Legea Veche s-a împlinit prin Hristos şi că El este Mântuitorul cel aşteptat şi prezis de proroci, mustrându-i totodată pentru împietrirea inimii şi lipsa lor de credinţă. Fiind condamnat la moarte, Sfântul Ștefan a fost scos din cetate şi ucis cu pietre, după obiceiul vechilor evrei, devenind astfel primul martir creştin şi mărturisitor al lui Hristos.


Sursa foto: Primăria Cumpăna


Citeşte şi:


Moş Crăciun a sosit la Cumpăna, încărcat cu daruri pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” (galerie foto)

Proiectul „Dăruim magie din bucătărie“, la Cumpăna Copii şi bătrâni s-au bucurat de colinde şi de venirea lui Moş Crăciun (galerie foto)

Daruri de Crăciun, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Este o tradiţie să avem grijă de cei care au nevoie de sprijin, de mângâiere şi dărnicie“ (galerie foto + video)

Daruri pentru persoane nevoiaşe, oferite în prag de Crăciun de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii