Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Botez social Patru copii aflaţi în asistenţă maternală vor fi creştinaţi la Cumpăna, de Florii

ro

18 Apr, 2019 00:00 2235 Marime text
Patru copii aflaţi în asistenţă maternală vor primi Taina Sfântului Botez în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din comuna Cumpăna. Evenimentul va avea loc în sâmbăta Floriilor, numită şi „Moşii de Florii” sau „Lazarul”, înaintea prăznuirii sfintei sărbători Intrarea Domnului în Ierusalim.
 
Botezul va avea loc sâmbătă, 20 aprilie, ora 14.00, fiind organizat de Consiliul Local şi Primăria comunei Cumpăna, reprezentate legal de primarul ec. Mariana Gâju, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Naşii care le vor veghea drumul în viaţă sunt oameni cu credinţă, cu dragoste pentru copiii abandonaţi şi lipsiţi de dragostea părintească.
 
Ortodocşii prăznuiesc duminică Floriile sau Duminica Floriilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, dedicată intrării Mântuitorului Iisus în Ierusalim. Toţi cei care la botez au primit nume de flori îşi sărbătoresc onomastica. Oamenii merg la biserică, au dezlegare la peşte şi nu-şi uită tradiţiile şi obiceiurile locului. Se spune că un credincios care se împărtăşeşte de Florii are şansa să i se împlinească orice dorinţă. Acesta trebuie să-şi pună în gând o dorinţă în momentul în care se apropie de preot să primească sfânta împărtăşanie. Floriile sau Duminica Floriilor marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Sărbătoarea reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi, care ţineau în mâini ramuri de finic. Este una dintre cele mai importante sărbători din an, fiind singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii