Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea culturală din Constanța. Un cunoscut artist s-a stins din viață

ro

15 Sep, 2022 09:36 2748 Marime text
Deces. foto: pexelsEste doliu în lumea culturală din Constanța după decesul lui Filiz Velula, un artist care a reușit prin operele create să impresioneze. 
„Pentru cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, corpul neînsuflețit este depus la capela Casa Albastră - Cimitirul Central. Ceremonialul înhumării va avea loc Vineri, ora 12: 00 ! Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace ! Condoleanțe familiei !“ - au transmis prietenii acestuia pe Facebook. 

 


Pe pagina sa de facebook, prietenii au transmis mai multe mesaje de condoleanțe. 

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că o fiinţa atât de dragă, Filiz Velula ,a plecat pentru totdeauna.
Dumnezeu să-l odihnească!
Astăzi m-a părăsit un prieten de suflet, pentru vecie. O vreme eram ca frații, nedespărțiți...apoi drumurile s-au încâlcit, fără a ne pierde însă urmele. Îmi este greu să accept, mai ales că sunt iar departe. Ceva în inima mea astăzi s-a rupt.
Viața uneori e tare ciudată. Parcă îmi este teamă să mă mai bucur de ceva, stând la pândă să văd ce lovitură vine...
Cuvintele mi se amestecă, idem și gândurile...
Oricum, acum e prea târziu. Chiar și pentru regrete. Fie-ți sufletul veșnic în lumină, dragul meu Filiz! [🙏] [🙏] [😓]

Artistul plastic constănțean Filiz Velula a plecat dintre noi, lăsându-ne martori tăcuți ai trecerii ireversibilului pe care cu originalitate a încercat să îl imortalizeze în creațiile sale de factură steampunk. Drum lin spre stele ! "

Mă voi culca trist, cu gândul la catafalcul pe veci adormitului artist tomitan, Ștefan Filiz Velula ( 1970 - 2022 ) . Pentru cei ce doresc să îi aducă un ultim omagiu, corpul neînsuflețit este depus la capela Casa Albastră - Cimitirul Central. Ceremonialul înhumării va avea loc Vineri, ora 12: 00 ! Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace ! Condoleanțe familiei !

„Primele studii de specialitate le primește la Școala Populară de Artă din Constanța, unde l-a avut că profesor pe regretatul pictor Adi Cornel. Din anul 1996 intră în Asociația Artiștilor Plastici Amfora, unde participă la toate expozițiile organizate la galeria cu același nume. A urmat apoi Facultatea de Arte Plastice și Decorative a Universității Ovidius, la clasa profesorului Gheorghe Farcasiu, iar licența o ia la Universitatea de Arta și Design, Cluj Napoca. Devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, filiala Constanța, din 2010, iar de atunci a participat la numeroase expoziții colective și de grup, organizate de Muzeul de Artă Constanța, dar și de alte instituții culturale atât în tara, cât și în străinătate“ - a precizat Gabriela Dima în prezentarea unui video dedicat lui Filiz Velula pe canalul Youtube.


Sursa citată mai transmite că Filiz Velula, în vârstă de 52 de ani, a avut o expoziție în 2012, la Palatul Națiunilor Unite din Geneva, organizată de Guvernul României, Departamentul pentru Relatii Interetnice, la Palatul Natiunilor Unite.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii