Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Capela unei biserici, cuprinsă de flăcări! De la ce a pornit focul (FOTO)

ro

08 Apr, 2023 14:51 1341 Marime text

În cursul acestei zile, pompierii au fost solicitați să intervenim în localitatea Căiuți, în urma unui apel primit pe SNUAU care anunța producerea unui incendiu ce se manifesta la capela Bisericii Catolice. 

La locul indicat s-au deplasat de urgență trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD, încadrate cu 18 pompieri militari. În scurt timp, la locul solicitării s-a deplasat și locțiitorul Detașamentului de Pompieri Onești cu o autospecială de primă intervenție și comandă. ,transmite ISU Bacău. 

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 50 mp construcție cu destinația casă mortuară și clopotniță.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric. 

Dat fiind faptul că, în această noapte, este preconizată prezența unui public numeros la lăcașurile de cult catolice, reiterăm câteva măsuri care trebuie respectate, pentru a preveni producerea unor situații de urgență., mai transmite sursa citată. 


 ISU Bacău face recomandări 

Astfel, recomandăm enoriașilor respectarea următoarelor reguli:

- Să nu blocheze cu autoturismele căile de acces;
- Să utilizeze cu atenție lumânările și să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile;
- După încheierea slujbei să nu lase lumânările și candelele, aprinse, nesupravegheate;
- Pe timpul slujbelor religioase cu public numeros să menţină ușile de acces/evacuare în poziţie deschisă.

De asemena, menționăm că în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, dar și pe parcursul acestora, personalul Inspecției de Prevenire a executat controale și a susținut sesiuni de pregătire cu personalul clerical, pe linia apărării împotriva incendiilor.

Personalul Inspecției de Prevenire a avut în atenție respectarea condițiilor de securitate la incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenție pentru stingerea incendiilor, dar și modul de amenajare a spațiilor și a locurilor destinate aprinderii lumânărilor.


foto: ISU Bacău
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii