Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu, sufleorul lui Geoana

ro

28 Jun, 2008 00:00 1341 Marime text
1214594108.jpg

In cadrul sedintei Comitetului Executiv al PSD, filiala judeteana a PSD Constanta a demonstrat ca are un cuvant greu de spus in partid

Mare aglomeratie de lideri social-democrati la malul marii. Liderii de organizatii judetene din tara au fost bagati, ieri, in sedinta de mai marii PSD, care au dispus sanctiuni pentru filialele care au obtinut la alegerile locale un scor de sub 20%. Astfel, dupa discutii indelungi, conducerea PSD a decis dizolvarea a cinci organizatii judetene. In urma Comitetului Executiv al PSD, conducerile filialelor Cluj, Bihor si Brasov au fost trimise pe tusa de catre liderii PSD. Desi inaintea sedintei liderul PSD Cluj, Vasile Dancu, parea optimist in legatura cu cariera sa politica, el a fost obligat prin decizia luata in cadrul forului executiv al PSD sa faca pasul inapoi. Social-democratii au apreciat gestul altor colegi, sefi de filiale, cu rezultate slabe la alegeri care si-au inaintat demisiile de onoare. Este vorba despre organizatiile judetene din Mures, Giurgiu, Alba, Arad si Neamt. La polul opus de colegii codasi, se situeaza organizatia judeteana PSD Constanta, ai carei membri au fost numiti de insusi Mircea Geoana "performerii" alegerilor locale. Cu toate acestea, primvicepresedintele PSD Constanta, Nicusor Constantinescu, seful Consiliului Judetean Constanta (PSD), a fost singurul care a cules laurii post-electorali, intrucat presedintele filialei constantene, primarul Radu Mazare, a fost absent de la eveniment, fiind plecat, din cate se pare, in afara tarii.

Echipa lui Mazare vrea Turismul, Mediul sau Transporturile

Inaintea sedintei, reprezentantul conducerii PSD Constanta, si-a facut cunoscute in mod clar pretentiile si asteptarile de la sedinta de Comitet Executiv. Mai exact, Nicusor Constantinescu a precizat ca trebuiesc luate masuri pentru fiecare filiala, in functie de rezultatele obtinute in alegeri. El a tinut sa sublinieze ca organizatia PSD Constanta a obtinut in premiera cele mai bune rezultate din istoria PSD. Pornind de la aceasta premisa, Constantinescu a subliniat faptul ca judetul Constanta trebuie sa aiba o reprezentare corespunzatoare in structura de guvernare pe care partidul urma sa o discute in sedinta. Presedintele CJC a si nominalizat portofoliile pe care Constanta ar putea sa le preia, in cazul in care partidul ar ajunge la guvernare. El a mentionat ca reprezentantul Constantei in Guvern ar putea sa se ocupe de Turism, Mediu sau Transporturi.

Nicusor a cerut matrasirea grupului de la Cluj

Constantinescu a avut o pozitie transanta si categorica fata de colegii de partid din alte organizatii care au obtinut rezultate slabe la alegerile locale. El a afirmat ca reprezentantii conducerii organizatiei PSD Cluj, Vasile Dancu si Ioan Rus, ar fi trebuit sa-si dea demisiile de onoare. "Organizatia trebuie dizolvata", a afirmat Constantinescu. Parerea lui Constantinescu a anticipat astfel sanctiunile dispuse de PSD. Opinia unor sefi de organizatii din tara a fost ca puterea in PSD a fost confiscata de Nicusor Constantinescu, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea si Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea.

Oferta PSD

Dupa prima parte a sedintei de Comitet Executiv, Mircea Geoana a declarat ca a fost discutata si oferta de guvernare a PSD. Astfel, social-democratii au iesit la rampa cu vechile lozinci populiste, precum introducerea TVA-ului de 5% pentru alimentele de baza, cresterea salariului minim, cresterea subventiilor pentru producatorii agricoli si inlaturarea intermediarilor in distributia energiei electrice. Un alt aspect discutat in cadrul CEx al PSD au fost si criteriile de selectie a candidatilor PSD pentru parlamentarele din toamna. Geoana a precizat ca propunerile pentru Parlament vor fi definitivate pana la 25 iulie, astfel incat candidatii sa poata incepe activitatea de precampanie. Cert este ca in cadrul intalnirii, PSD Constanta s-a delimitat clar ca o zona de influenta cu reverberatii asupra conducerii centrale a partidului.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii