Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptă împotiva celulitei cu aceste super-alimente

ro

30 Mar, 2014 15:29 1311 Marime text
Celulita, cea responsabilă pentru aşa numitul aspect de coajă de portocală al pielii noastre, poate fi prevenită, şi chiar combătută, cu o dietă potrivită. Celulita afectează aproximativ 80% din populaţia feminină, indiferent de greutate sau forma corpului. Există un număr mare de factori responsabili pentru apariţia acesteia, iar printre ei se numără dezechilibrul hormonal şi stresul, existând însă descoperiri ce au arătat că şi predispoziţiile genetice pot influenţa. Există, însă, câteva super-alimente, denumite astfel datorită capacităţii lor de a lupta împotriva acestei nedorite celulite.
Citricele şi, în special, lămâile sunt excelente pentru abilitatea de a micşora impactul pe care îl au carbohidraţii asupra coprului.
Pieptul de pui este bun pentru a stabili un echilibru al insulinei.
Usturoiul şi ceapa sunt foarte cunoscute pentru efectele lor benefice pentru sănătate şi au şi capacitatea de a reduce nivelul de insulină.
Avocado este bogat în potasiu şi acid folic şi este cel mai indicat aliment pentru menţinerea unui echilibru al aceluiaşi hormon vinovat de apariţia celulitei, insulina.
Sparanghelul este un aliment potrivit pentru eliminarea stresului, datorită cantităţii mari de acid folic existent în compoziţie.
Ceaiul verde conţine antioxidanţi capabili de a preveni apariţia celulitei. Are capacitatea de a îmbunătăţi activitatea metabolismului şi de a reduce cantitatea de grăsime depozitată în corp. Şi ştim deja că celulita nu este altceva decât grăsime depozitată nestrategic sub piele.
Cireşele şi alte fructe de pădure sunt, şi ele, indicate pentru a menţine insulina la un nivel optim.
Ceaiul de muşeţel este indicat pentru eliminarea stresului, pentru îmbunătăţirea stării psihice şi, odată cu aceasta, şi pe cea fizică.
Castravetele este un aliment minune în prevenirea apariţiei celulitei deoarece asigură hidratarea, prin compoziţia de 90% apă. Alte alimente bogate în apă sunt ţelina, pepenele, roşiile şi broccoli.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii