Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unitatea Militară îi va purta numele Update2 - Pompierul Daniel Marius Fripis, mort în misiune, este înmormântat astăzi (galerie foto+video)

ro

01 Sep, 2015 10:52 4663 Marime text
 
La Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ este oficiată la această oră slujba religioasă în memoria pompierului Daniel Marius Fripis. El urmează să fie înmormântat în Cimitirul Eroilor Constanţa, după slujba religioasă. La ceremonie participă colegi de-ai lui, Gelaledin Nezir, directorul Direcţiei Secretariat de protocol al MAI, secretarul de stat Raed Arafat, colonelul Nicolae Cornea, șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Vicepremierul Gabriel Oprea a trimis o coroană de flori, iar Raed Arafat va dezveli o placă comemorativă. În plus, unitatea va primi de astăzi numele lui.

Șeful statului a conferit post-mortem Ordinul „Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel. Ordinul va fi înmânat familiei de către Raed Arafat. Tot secretarul de stat va prezenta şi mesajul vicepremierului Gabriel Oprea. Va urma slujba religioasă şi se va forma un cortegiu funerar care se va deplasa la Unitatea militară unde se va citi ordinul vice-primministrului pentru Securitate Naţională referitor la acordarea numelui lui unităţii militare din care a făcut parte. Va fi dezvelită o placă cu numele lui, după care cortegiul se vva îndrepta către casa lui şi de acolo la Cimitirul Eroilor.

UPDATE2, ora 11.50: 

Cortegiul funerar a plecat spre unitatea militară unde a lucrat pompierul Dan Fripis.

UPDATE2, ora 10.55:

Garda este formată din jandarmi şi pompieri. Colegii lui vor fi cei ce îl vor purta. 




Amintim că, sâmbătă dimineaţa, pompierul Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, se afla în misiune când s-a dat alarma. O butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, pentru a stinge butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul puternic i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă. Colegii pompierului spun că Daniel Fripis era complet echipat cu costum de protecţie şi că a respectat protocolul. Din păcate, în urma exploziei, el şi-a pierdut viaţa.

Dan Fripis era căsătorit şi era tatăl unui copil de 19 ani. Potrivit unui decret, băiatul său va putea merge la Academia de Poliţie gratuit şi fără examen, deoarece tatăl său a murit în misiune. Decretul face referire la toţi cei ce au murit în misiune şi la copiii lor. Colegii spun că era un salvator profesionist, dedicat meseriei sale. Lucra la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ de nouă ani, fiind încadrat în funcţia de comandant de echipaj, şi era de un curaj ieşit din comun.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii