Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Să ne rugăm pentru sufletul lui şi să-l cinstim cu demnitate şi onoare!“ Constanța. Șapte ani de la tragedia în care a murit pompierul-erou Daniel Fripis (GALERIE FOTO)

ro

29 Aug, 2022 08:38 6070 Marime text

In memoriam, foto: ISU Dobrogea IN MEMORIAM: Sublocotenent (p.m.) Fripis Marius-Daniel

7 ani de la moartea unui erou


29 august 2015 va rămâne veșnic în istoria inspectoratului ca o zi care a provocat multă suferință și întristare în rândul personalului și membrilor familiei sublocotenentului (post-mortem) FRIPIS MARIUS-DANIEL care și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie., este anunțul ISU Dobrogea. 

Pompierul constănțean a participat în acea dimineață la o ultimă misiune în lupta pentru salvarea vieții semenilor.

Sâmbătă, 29 august 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa a fost anunţat telefonic, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, că în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa a izbucnit un incendiu, la o butelie încărcată cu gpl. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparţinând Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Oraş, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă. În timpul misiunii de recunoaştere efectuată la faţa locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervenţie suferind leziuni incompatibile cu viața și fiind declarat decedat de medicul de pe ambulanţa sosită prima la locul intervenţiei., precizează ISU Dobrogea. 

Pentru curajul şi devotamentul său faţă de arma pompieri, Marius-Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent şi i s-a acordat Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler de preşedintele României. Totodată, în semn de recunoştinţă, unitatea unde pompierul a activat îi poartă acum numele - Detaşamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius-Daniel”.

Sâmbătă, 27 august, a avut loc slujba de pomenire. Am adus un pios omagiu eroului nostru pe care îl păstrăm în memoria noastră ca pe un bun camarad, iar tristețea și regretele se pot observa în continuare pe fețele tuturor celor care l-au cunoscut. Pentru noi, pompierii, timpul vindecă orice, dar niciodată amintirile.

Să ne rugăm pentru sufletul lui şi să-l cinstim cu demnitate şi onoare!, a mai transmis sursa citată. 



Mai multe iamgini în secțiunea Galerie foto a materialului. 

Sursa foto: ISU Dobrogea 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii