Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Baconschi va transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin în timpul turneului din Egipt şi Tunisia

ro

13 Jun, 2011 16:35 524 Marime text

Şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, va efectua, în perioada 13-16 iunie 2011, un turneu în Africa de Nord, în cursul căruia va vizita Republica Arabă Egipt şi Republica Tunisiană.

Ministrul român de Externe va transmite la Cairo şi Tunis un semnal politic de sprijin şi solidaritate cu cele două popoare şi cu noile autorităţi din cele două ţări care se află într-un profund proces de transformare democratică, cu ramificaţii ample asupra întregii regiuni. Vor fi evaluate împreună cu partenerii egipteni şi tunisieni modalităţile de impulsionare şi dezvoltare a relaţiilor bilaterale în noul context generat de aceste transformări.

Având în vedere experienţa recentă de tranziţie a României şi capacitatea de empatie şi înţelegere a transformărilor complexe democratice, ministrul de Externe va prezenta modalităţile în care România poate acorda sprijin în procesul de democratizare, construcţie şi reconstrucţie instituţională, inclusiv în domeniul electoral, în funcţie de nevoile şi solicitările concrete ale autorităţilor din cele două ţări.

Ministrul român va discuta cu autorităţile egiptene şi tunisiene evoluţiile din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu în contextul proceselor de transformare din zonă, precum şi aspecte ale cooperării celor două ţări cu Uniunea Europeană şi a cooperării bilaterale la nivel internaţional.

Ministrul Baconschi va avea întâlniri cu membri ai guvernelor interimare din cele două state, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi asociaţiilor de revoluţionari, cu membri ai comunităţii româneşti, cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri, va susţine alocuţiuni şi va avea dezbateri în mediul academic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii