Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa „Sfânta Maria“ va fi extinsă Se măreşte reţeaua de energie electrică în noile cartiere din Cumpăna

ro

11 Aug, 2016 00:00 2423 Marime text
Proiectele de dezvoltare a comunei constănţene Cumpăna merg mai departe în următorii patru ani, sub atenta supraveghere a primarului ec. Mariana Gâju. Prioritatea numărul unu de pe agenda administraţiei locale este finalizarea pietruirii şi asfaltării a 12,7 kilometri de drumuri comunale, proiect derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
 
„De asemenea, în această perioadă, lucrăm la pregătirea caietului de sarcini pentru proiectul privind pietruirea şi asfaltarea a opt kilometri de drumuri din comuna noastră, proiect derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, desfăşurat de MDRAP“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, gospodarul-şef al comunei, Mariana Gâju.

Centru socio-educativ  

În atenţia administraţiei locale din Cumpăna se află şi finalizarea construcţiei Centrului socio-educativ, unde se vor organiza diverse tabere de sculptură, pictură şi alte ramuri din domeniul artelor. Proiectul se realizează în parteneriat cu Fondul Român de Dezvoltare Socială, dar şi cu trei comune din alte judeţe. Are ca termen de finalizare luna octombrie a anului 2016, însă, dacă echipele de constructori vor reuşi să-şi termine treaba mai repede, clădirea ar putea fi dată în folosinţă imediat.

Iluminat public  

Administraţia din Cumpăna are în vedere şi extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică pentru noile cartiere din comună, extindere ce se realizează în parteneriat cu Enel Dobrogea SA. Şi pentru că anul şcolar 2016-2017 bate la uşă, administraţia nu vrea să fie nepregătită. De aceea, funcţionarii, îndrumaţi de ec. Mariana Gâju, au depus un proiect privind extinderea Grădiniţei cu program prelungit „Sfânta Maria“. Proiectul, desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, a primit aviz favorabil pentru finanţare, mai departe urmând să aibă loc licitaţia pentru desemnarea unei firme care să pună în practică soluţiile administraţiei. Imediat ce va fi desemnată o firmă câştigătoare, vor începe lucrările, întrucât părinţii micuţilor din Cumpăna au nevoie de o grădiniţă mai spaţioasă.

Investiţie în sportul din mediul rural  

În altă ordine de idei, administraţia din Cumpăna nu are timp nici să respire. Pe agenda de lucru a primarului nu se află doar proiectele deja în desfăşurare, ci şi idei de proiecte care să îmbunătăţească viaţa locuitorilor comunei.
 
„Am pregătit documentaţia şi am trimis în evaluare un proiect privind construcţia unui nou complex sportiv aici, la noi în comună. Deocamdată, aşteptăm să vedem dacă suntem eligibili pentru finanţare şi dacă vom primi aviz favorabil. Imediat ce vom avea fondurile necesare, vom pune în aplicare şi acest proiect“, a conchis primarul ec. Mariana Gâju.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii