Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

ro

08 Apr, 2024 09:36 729 Marime text
În luna sfântă a Ramazanului, cu doar câteva zile înainte de cea mai mare sărbătoare a Islamului, Ramazan Bayram, locuitorii musulmani ai comunei Cumpăna și prietenii acestora, chiar și de alte etnii, au luat parte împreună la o seară de rugăciune, o seară a degustării produselor tradiționale musulmane, pregătite cu mult suflet de femeile membre ale Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna.
 
Comuna Cumpăna se mândrește cu o conviețuire interetnică exemplară. Această lună ne îndeamnă la solidaritate, la pace și înțelegere, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a celebra spiritualitatea și de a întări legăturile cu ceilalți membri ai comunității.
 
Cina de Iftar nu este doar o masă obișnuită, ci reprezintă un moment de conexiune spirituală, o masă ritualică de reflectare asupra valorilor religioase și de întărire a legăturilor comunitare. Prin participarea la această tradiție, musulmanii își exprimă devotamentul față de credința lor și își reînnoiesc angajamentul de a trăi în armonie și compasiune cu ceilalți membri ai comunității. Iftar-ul este o cină între prieteni, așa cum se traduce aproximativ termenul, și se organizează după ideea „Azi iftarul este la mine, mâine este la tine și tot așa”, deoarece tradiția cinei de Iftar cere ca aceasta să fie împărțită cu toată familia existinsă, prieteni, rude, vecini! Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!


 
Au luat parte la eveniment:
 
- EMRE YURDAKUL - Consul General al Republicii Turcia în România
- ALI ȘENOL - subprefect al județului Constanța
- DINCER GEAFER - subsecretar de stat
- ERVIN IBRAIM - secretar general al UDTR,
- SEVIL SHHAIDEH
- GEAFAR NESRIN - Secretar general al Consiliului Județean Constanța
- LATIF CELZIN - director al Agenției pentru Protecția Mediului
- YLDIZ MUSAFA - director Institutul Yunus Emre
 
„Această Cină de Iftar - Masa prieteniei, simbolizează unitatea și dorința noastră comună de a construi un viitor mai luminos pentru toți locuitorii comunei Cumpăna. Împreună avem responsabilitatea de a promova diversitatea, toleranța și respectul reciproc între toți locuitorii noștri. Suntem o comunitate bogată în tradiții și culturi diferite, iar această diversitate ne întărește și ne definește ca societate.


 
Mulțumim și pe această cale tuturor pentru prezența la acest eveniment de suflet și vă dorim sărbători binecuvântate, cu sănătate, succese atât pe plan personal cât și profesional, și fericire alături de cei dragi. Mulțumim și celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment special!”, a transmis Mariana Gâju.

Citește și

Mariana Gâju (PSD) – „Nu sunt adepta compromisurilor pentru a promova. O femeie trebuie să se gândească la demnitatea ei”! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii