Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalist de la trupa lui Hagi, achiziţionat de un club dintr-o ligă de top a Europei „Sper să plec de la FC Viitorul cu un trofeu câştigat“

ro

04 Feb, 2019 00:00 1758 Marime text
Tânărul mijlocaş Tudor Băluţă, internaţional al FC Viitorul, a semnat cu echipa Brighton & Hove Albion FC, din Premier League, dar va rămâne până la finalul sezonului la formaţia de pe litoral. Fotbalistul e fericit că va merge în prima ligă a Angliei.
 
„Mă bucur foarte mult că am ajuns să semnez cu Brighton. Este, într-adevăr, un moment important şi fericit pentru mine. Sper ca în lunile rămase la Viitorul să fac o treabă bună alături de băieţi, iar când mă voi duce în Anglia, să fiu pregătit. E bine că am rămas la FC Viitorul până la finele sezonului. Aşa pot termina munca începută aici, alături de echipă. Voi începe în vară pregătirea cu cei de la Brighton şi cu siguranţă aceasta mă va ajuta foarte tare. Sper să plec de la Viitorul cu un trofeu câştigat. De ce nu? Mereu am în cap să câştig, îmi doresc mult. Poate vom reuşi să obţinem un trofeu în acest sezon“, a declarat jucătorul de 19 ani, perfecţionat de FC Viitorul, dar produs de Şcoala de Fotbal Gică Popescu.
 

„Am luat o decizie foarte bună“

 
Tudor Băluţă a fost în Anglia şi a semnat contractul, iar prima impresie despre club şi oraşul Brighton & Hove a fost foarte bună. „Sunt tânăr, mai am multe de pus la punct. Mereu e loc de mai bine. Voi munci foarte mult, şi în această perioadă, şi după ce voi ajunge acolo, pentru a juca la cel mai înalt nivel şi să mă simt bine din toate punctele de vedere. A fost o primă impresie foarte plăcută. Toată lumea de acolo e pozitivă şi foarte deschisă. Mi-au prezentat ideile lor despre viitor, iar tot ce mi-au spus m-a mulţumit. Consider că am luat o decizie foarte bună. Sper să joc cât mai mult şi să ajut echipa. Voi merge la prima formaţie“, a precizat Tudor Băluţă.
 

Transferat pe o sumă importantă

 
Jucătorul a fost transferat pentru o sumă importantă, trei milioane de euro se spune. „Chiar dacă pentru mine nu contează suma de transfer, dacă ea e frumoasă, înseamnă că am făcut o treabă destul de bună aici şi mă bucur că am ajuns să semnez cu o echipă din Premier League. Nu voi avea probleme de adaptare. Am văzut o parte din oraş, cum e lumea, limba o cunosc foarte bine, astfel că nu va fi nicio problemă din acest punct de vedere. Toţi cei de acolo mă vor sprijini pentru a mă adapta, şi ca stil de joc, şi în grup. Va fi foarte bine“, a arătat Tudor.
 

„Le urăm succes şi să le meargă bine“

 
Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, se bucură pentru transferul lui Băluţă şi pentru succesul pe care-l are fotbalistul. „Sunt mulţumit de băiat. Tudor e şi el fericit, aţi văzut declaraţiile lui. Asta urmăreşte clubul nostru de când s-a născut, să producă jucători. Noi l-am dezvoltat pe Tudor, l-am adus la acest nivel, dar el a fost format la Şcoala Gică Popescu, ca şi alţi jucători pe care îi luăm de mici de la alte şcoli. Nu suntem numai noi cei care l-am ajutat pe copil să ajungă unde şi-a dorit, sus, în prima ligă, iar apoi şi afară. Mă bucur pentru Tudor. Tuturor celor pe care îi transferăm în străinătate sau la alte echipe din ţară le urăm succes şi să le meargă bine. Sunt tineri, la început de drum, nu putem trage concluzii acum. E important că Tudor a semnat la o echipă din prima ligă a Angliei, în care fotbalul e atât de înalt şi de competitiv. Şi noi, şi el suntem fericiţi de munca pe care am depus-o împreună“, a spus „Regele“.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

UPDATE. „E o zi mare pentru mine“ Mijlocașul FC Viitorul Tudor Băluță, la Brighton, în Premier League
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii