Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Declarații Gheorghe Hagi. Ce a dus la eșecul drastic din meciul cu Sheriff Tiraspol?

ro

19 Jul, 2023 18:00 1863 Marime text

 
  • Eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, Farul va rămâne însă în Europa, urmând a juca în turul 2 preliminar al Conference League.
 
Farul Constanța, campioana României, a dezamăgit în manșa secundă a turului întâi preliminar al Ligii Campionilor, capotând cu 0-3 (după prelungiri) în deplasare cu Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova.
 
„Marinarii“ câștigaseră meciul tur de la Ovidiu, cu 1-0, însă n-au reușit să fructifice acest scor în dubla manșă. La final, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a căutat explicații pentru jocul slab al elevilor săi din fieful lui Sheriff.
 
„Trebuie să reglăm lucrurile în vestiar, în fotbal totul durează o zi. E clar că suntem Farul și avem o lipsă mare de experiență internațională. Dacă țineți minte, nici anul trecut în campionat nu ne exprimam foarte bine în deplasare. Probabil că e o lipsă de personalitate. Ne-au dat o lecție de fotbal, încercăm să căutăm soluții. Vom vedea. E clar că trebuie să schimbăm ceva, ca lucrurile să fie mult mai bune. Cât putem, că, până la urmă, poate avem și limite. Poate acestea sunt limitele noastre. Dar mă îndoiesc, dacă acasă am jucat foarte bine, am pasat, am construit. Eu cred - și sper ca la experiența mea să nu mă înșel - că e vorba de lipsă de personalitate, atât individuală, cât și colectivă. Cred că aceasta ne-a dus la acest rezultat. Chiar le-am zis înainte de meci să lase emoțiile în vestiar, iar, când intrăm pe teren, să fim noi. În fotbal, nu poți să fii depășit de emoții. Mi se pare că ne ducem într-o zonă care e apropiată de acest lucru. Că evoluezi acasă sau în deplasare, trebuie să ai personalitatea să joci, ca echipă. Să-ți impui principiile“, a menționat Hagi.
 
„Între a fi slab și a fi bun este doar o linie“
 
Sheriff a deschis scorul în prelungile primei reprize, iar în debutul părții secunde, în minutul 49, faristul Adrian Mazilu a ratat o ocazie uriașă de a face 1-1! „În fotbal, între a fi slab și a fi bun este doar o linie. Da, sunt detalii, dar eu zic că nu meritam. Nu putem vorbi doar de o fază, unică timp de 90 de minute. De restul nu avem ce vorbi. Sheriff a făcut un meci bun, însă Farul a prezentat cea mai proastă versiune. Nu are nicio legătură faptul că am jucat la Tiraspol, nu la Chișinău. Am evoluat unde trebuia. S-a văzut însă o mare lipsă de experiență internațională a clubului nostru. La Sheriff lucrurile stau altfel din acest punct de vedere și a avut și șansa de a juca meciul decisiv acasă“, a punctat Hagi.
 
„N-aș vrea să ies cu alibiuri“
 
Managerul tehnic al Farului s-a referit și la problemele de lot ale echipei constănțean, dar a subliniat că nu invocă această situație drept alibi pentru eșecul drastic de la Tiraspol. „Nu suntem la potențialul fizic foarte bun, avem mulți jucători accidentați, cu probleme, mulți care se antrenează o zi - două, apoi îi doare nu știu ce, jucători care au fost la loturile naționale și s-au antrenat puțin cu noi, au stat acasă, deci sunt niște lucruri, dar n-aș vrea să ies cu alibiuri. Pentru că tot noi am jucat la Constanța cu ei. Practic, față de meciurl tur, fiecare echipă a schimbat câte un jucător, noi începând cu Grameni titular. Ne cunoșteam, dar modul în care am interpretat fotbalul în prima repriză pe mine mă lasă fără cuvinte. N-am ce să zic. Suntem împreună, dar spun că aceasta a fost cea mai proastă versiune a noastră. Vom analiza, vom evalua și vom încerca să mergem înainte. Vom vedea cine suntem, cum suntem. Au fost două meciuri diferite. La Constanța, am jucat mai bine ca ei, am dominat. Acum cred că am fost noi prea slabi. În lotul lui Sheriff sunt 25 de jucători străini. Internaționali, cumpărați, probabil au și buget destul de bun, dar eu nu vorbesc de acest lucru. E o echipă foarte bună, care poate crește iar. Bravo lor!“, a mai spus Gheorghe Hagi.
 
De ce nu a fost Băluță titular
 
Acesta a explicat și absența mijlocașului Tudor Băluță din primul 11 al meciului de la Tiraspol. „Băluță era titular, dar a ieșit din antrenament, acuzând o problemă medicală. S-a confirmat și în dimineața meciului, așa că ce pot să fac? Prea multe probleme personale. Suntem abia la început de campionat și foarte multe accidentări. Trebuie să strângem rândurile, să unim iar vestiarul și să facem niște lucruri, care probabil că, ușor-ușor, vor veni“, a precizat Hagi.
 
„Până la urmă, am plătit“
 
Managerul tehnic al echipei de pe litoral a remarcat și faptul că jocul colectiv al Farului nu a funcționat. „E legat de jocul colectiv, a fost indisciplină. Echipa trebuie să respecte propriile ei principii, identitatea ei. N-ai cum să nu faci în prima repriză în plan ofensiv nici trei pase. Trei pase! E inadmisibil. N-am cum să-mi explic, le-am zis-o și lor în vestiar. Defensiv, cât de cât s-a muncit, cu toate că nu eram compacți, ci foarte largi. Incredibil! Atacanții într-o zonă, fundașii în partea cealaltă. Le-am dat adversarilor spații, ei s-au mișcat bine și până la urmă am plătit“, a punctat Gheorghe Hagi.
 
„Contează maniera în care pierzi“
 
„Fotbalul ne-a arătat că, în acest moment, Sheriff e mai bună ca noi. Treebuie să privim situația ca atare și să o luăm de la capăt. Să găsim soluții, să reglăm lucrurile, întrucât vin alte provocări și trebuie să fim pregătiți. Ca echipă, n-am fost noi. Când joci numai individual (cum am făcut-o noi în prima repriză), n-ai cum să joci fotbal. N-am făcut trei pase! Pentru mine nu contează că pierzi, toți am pierdut în viață un meci, două, trei. Contează maniera în care pierzi. Aceasta m-a durut pe mine la Tiraspol. Cum am arătat noi pe teren. Cu toții suntem de vină, eu n-am reușit să-i duc unde trebuia“, a mai spus Hagi. 
 
„Fanii sunt speciali“
 
Acesta a remarcat din nou și atașamentul suporterilor, care i-au încurajat pe „marinari“ și la Tiraspol. „Sunt lângă noi, au cântat, sunt speciali. Ne iubesc, au zis că sunt mândri de noi. Pentu ce am făcut anul trecut, dar nu cred că pentru ce am făcut acum, la Tiraspol“, a punctat Gheorghe Hagi. „Sute de kilometri pentru echipă, susținere totală 120 de minute, vă mulțumim, fariști! Mereu împreună!“, este mesajul de pe pagina de Facebook a clubului constănțean.
  
Turul cu FC Urartu, la Ovidiu
 
Eliminată din preliminariile Ligii Campionilor, Farul va rămâne însă în Europa, urmând a juca în turul 2 preliminar al Conference League, cu FC Urartu, campioana Armeniei, eliminată din turul întâi preliminar al Ligii de Zrinjski (Bosnia-Herțegovina), care a câștigat cu 1-0 în Armenia și a cedat cu 2-3 acasă, impunându-se apoi la penalty-uri, cu 4-3. Prima manșă a dublei Farul - Urartu se va juca la Ovidiu, joi, 27 iulie, iar returul a fost programat pe 3 august.
 
În campionat, Farul va susține următoarele două meciuri pe teren propriu: în etapa a 2-a - cu FC Voluntari (sâmbătă, 22 iulie, de la ora 18.15); în etapa a 3-a - cu Politehnica Iași (duminică, 30 iulie, de la ora 18.30).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
 
Citește și:
 
Farul Constanța, 0-3 cu Sheriff Tiraspol
Hagi - „Cred că s-a văzut cea mai proastă versiune a noastră. Inexplicabil!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii