Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campioana Farul Constanța luptă sâmbătă pentru un nou trofeu, Supercupa României. „Ne dorim să avem cât mai mulți fani alături“

ro

08 Jul, 2023 00:00 1329 Marime text

 
  • Partida Farul Constamța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe se dispută pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești.
 
Campioana sezonului 2022/2023 al Superligii, Farul Constanța, și câștigătoarea Cupei României, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, își dispută sâmbătă, 8 iulie, trofeul Supercupei României.
 
Partida se dispută pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, de la ora 20.00. În campionatul trecut, în cele patru partide, Farul are trei victorii, iar un meci s-a încheiat la egalitate. „Marinarii“ s-au impus în cele două partide din sezonul regular (2-0 la Ovidiu, 1-0 în deplasare) și în meciul de pe teren propriu din play-off (2-1), iar egalul (1-1) s-a înregistrat în play-off, la Sfântu Gheorghe. „Orice trofeu, orice competiție în care jucăm e un obiectiv pentru noi. Este o finală, va fi frumos, ne dorim să avem cât mai mulți suporteri alături de noi. Eu sunt încrezător în echipă, în grup, în toți cei de aici că putem să cucerim și acest trofeu“, a declarat mijlocașul farist Tudor Băluță, internațional al României, la Farul TV. Pentru acest meci, Băluță este indisponibil însă. 

Citește și:

Farul Constanța - Sepsi OSK, în Supercupa României
Gheorghe Hagi - „Cred că va ieși un meci foarte bun“ (VIDEO)

 
„Le urez bun venit tuturor!“
 
Tudor Băluță abia așteaptă partidele oficiale din noua stagiune. „Mă simt bine, sunt nerăbdător să începem noul sezon. Mă bucur că sunt din nou alături de băieți, mi-au lipsit. Mi-a lipsit și să mă antrenez zi de zi alături de ei, să fiu aici. Ne pregătim de Supercupă, de calificările din Liga Campionilor și de campionat. Sunt multe meciuri și trebuie să fim cu toții gata, la un nivel cât mai bun. Sperăm să obținem maximum din fiecare partidă care urmează. În lotul nostru sunt fețe noi, câțiva jucători care au plecat, dar mulți au rămas. Colegii noi sperăm să aducă un plus, să ne ajute să obținem rezultatele dorite. Le urez bun venit tuturor și să se adapteze cât mai repede, astfel încât să arătăm cât mai bine la meciuri împreună pe teren“, a menționat Tudor Băluță, conform sursei citate.
 
„Mândria și bucuria au fost foarte mari“
 
Întrucât a fost plecat și la echipa națională mijlocașul a avut o vacanță scurtă. „N-am avut timp să mă bucur prea mult de titlul de campion. Imediat a trebuit să merg la echipa națională și să mă pun imediat bine mental, să fiu din nou 100% pregătit de meciuri și de competiție. Însă, normal, bucuria a fost mare, mai ales după meciul cu FCSB, după care a venit imediat partida cu CFR Cluj, a trebuit să fim pregătiți de acea confruntare. Însă mândria și bucuria au fost foarte mari, toată lumea m-a felicitat, toți erau bucuroși pentru succesul nostru. Am un sentiment frumos“, a menționat Băluță.
 
Încredere și motivație
 
Fotbalistul își dorește un sezon 2023/2024 și mai bun decât precedentul, acesta este gândul său de la an la an. „Am spus-o și când am venit anul trecut că îmi doream să-mi depășesc nivelul din prima mea perioadă aici. Cred că am făcut-o și am arătat un joc destul de bun. Mă bucur că am ajutat echipa și am avut reușite pe plan personal. Faptul că am fost inclus în echipa sezonului e o reușită importantă pentru mine, care îmi dă încredere și motivație mare pentru viitor. Ne-am dori să repetăm parcursul din sezonul trecut, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Ce am reușit anul trecut a fost extraordinar, dar fiecare stagiune e diferită, la fel și fiecare meci. Trebuie să luăm fiecare partidă în parte și să ne batem mereu pentru cele trei puncte. La final, de ce nu, încă un titlu de campion ar fi deosebit, însă, cum am spus, o luăm pas cu pas“, a punctat jucătorul.
 
„Vrem să-i facem din nou bucuroși“
 
În luna iulie, Farul va juca din trei în trei zile, fiind Supercupa, dubla cu Sheriff Tiraspol din preliminariile Ligii Campionilor și partidele de campionat. „Vom fi pregătiți, mai ales că acum avem și un lot numeros, ceea ce e foarte important. Toți băieții trebuie să fie pregătiți oricând să dea 100%, fie că joacă titulari, fie că intră pe parcurs, nu contează. Trebuie să fim cu toții 100% mental mai ales, ca, atunci când vine momentul să ajutăm echipa și să jucăm, să o facem cât mai bine. În noul sezon, fanii să fie alături de noi de la început până la final, așa cum au făcut-o și anul trecut. Cu toții împreună am făcut o treabă extraordinară. Cum poate ei nu pot fără noi, nici noi nu putem fără ei. Avem nevoie să fie alături de noi și vrem să-i facem din nou bucuroși“, a mai spus Tudor Băluță.
 
Întâi Chișinău, apoi Tiraspol
 
Fotbalistul este optimist în ce privește evoluțiile Farului în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor. „Sheriff are o experiență europeană mai mare ca noi, însă, la fel ca în cazul Supercupei, la fel spun și cazul acestei duble, am încredere mare și sunt convins că putem accede în turul următor. Nu va conta schimbarea stadionului pentru meciul retur, de la Chișinău la Tiraspol, ne interesează mai puțin acest aspect, tot pe un teren de fotbal jucăm, astfel că trebuie să ne vedem de noi, să ne concentrăm pe ce avem de făcut. Dacă va fi așa, sunt convins că vom obține un rezultat bun“, a arătat Băluță.
 
Cea mai mare satisfacție
 
Jucătorul are obiective înalte și în noul sezon. „Pe plan personal, îmi doresc să am un an și mai bun, cu și mai multe reușite, și evident să câștig trofee. Ca fotbalist cred că aceasta e cea mai mare satisfacție, să știi că munca pe care o depui zi de zi se termină cu câștigarea unui trofeu. De aceea jucăm fotbal și facem ceea ce facem. Îmi doresc ca în carieră să câștig cât mai multe trofee, iar acesta e obiectivul și în noul sezon, să mă bat la trofee. Cu echipa națională, vrea să mă calific la Campionatul European, să facem meciuri cât mai bune, ajutând echipa și să ne îndeplinim obiectivul. Cred că avem mari șanse și ține doar de noi să o arătăm pe teren. Îmi doresc să fie cât mai mulți jucători de la Farul convocați la Națională. Oricum, mereu, sunt mulți fotbaliști crescuți în academie noastră chemați sub tricolor. E o plăcere să mă întâlnesc cu foști colegi și, așa cum am făcut și facem o treabă bună aici, sper să o facem împreună și la Națională“, a menționat Tudor Băluță.
 
Stadionul de la Ovidiu, neîncăpător
 
Luni, 10 iulie, începe demolarea stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanța, pentru construirea unei noi arene, pe care campioana României să joace din 2025. „Este un pas extraordinar pentru Farul, pentru Constanța, pentru toți suporterii acestei echipe. S-a văzut mai ales în partea a doua a sezonului trecut că stadionul de la Ovidiu a fost neîncăpător pentru cererea de bilete. Mulți și-ar fi dorit să fie pe stadion. Faptul că va fi un stafion cu mult mai multe locuri va aduce clar un plus. Având suporterii aproape și în număr cât mai mare este o motivație și un impuls și mai mare. Sunt convins că aceasta va aduce rezultate și mai bune pe viitor. Suntem pregătiți să dăm randament pe toate planurile, toată lumea știe cum se lucrează aici, conceptul, ideea și motivația. Obiectivele sunt mari aici, iar noi trebuie să o arătăm pe teren, să ne batem la victorie mereu. Indiferent că jucăm din trei în trei zile sau la săptămână, trebuie să fim pregătiți și să ne îndeplinim obiectivele“, a arătat Tudor Băluță.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța. Țintele lui Denis Alibec în noul sezon
„Sunt mândru de ce am realizat, dar cu siguranță pot mai mult“

 
Ovidiu
Stadionul central de la Academia Hagi, omologat pentru ediția 2023/2024 a Superligii

 
Cine arbitrează partida Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, contând pentru Supercupa României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii