Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. „E o zi mare pentru mine“ Mijlocașul FC Viitorul Tudor Băluță, la Brighton, în Premier League

ro

31 Jan, 2019 19:22 1732 Marime text
Între FC Viitorul și Brighton & Hove Albion FC, echipă din Premier League, a intervenit un acord privind transferul mijlocașului echipei de pe litoral Tudor Băluță.

Începând de astăzi, Tudor Băluță este noul jucător al formației engleze, dar va evolua până la finalul acestui sezon, sub formă de împrumut, la FC Viitorul. În vârstă de 19 ani, Tudor Băluță a fost, conform InStat, cel mai bun mijlocaș defensiv U21 din Liga 1 în 2018, iar în acest sezon a marcat două goluri pentru FC Viitorul, este comunicatul FC Viitorul.

UPDATE:

Gruparea engleză a anunțat că Băluță a semnat un contract valabil trei ani și jumătate.

Tînărul de 19 ani, care poate juca mijlocaș, dar și fundaș, va rămâne până la finele sezonului la FC Viitorul. Băluță are până acum în această stagiune 15 meciuri și două goluri. A jucat pentru echipa națională de seniori a României în octombrie 2018 în egalul, 0-0, cu Serbia, din Liga Națiunilor. La lotul național Under-19 are șase apariții și trei goluri. În acest sezon, a evoluat și de patru ori în tururile preliminare ale Europa League, este prezentat Tudor pe site-ul oficial al echipei Brighton.    

Suntem încântați să-i urăm bun venit lui Tudor. E un jucător care se va dezvolta la noi. Un fotbalist versatil, care poate juca atât mijlocaș central, cât și fundaș central. Are experiență în campionatul României. Își va petrece restul stagiunii la FC Viitorul, pentru a-și continua dezvoltarea și îi vom monitoriza îndeaproape progresul, a precizat David Weir, unul dintre managerii clubului, potrivit aceleiași surse. .  

Sunt foarte bucuros să fiu la Brighton. E o zi mare pentru mine. Am luat cea mai bună decizie să semnez cu acest club. Abia aștept să încep munca în vară. Totul e incredibil aici. Visul meu dintotdeauna a fost să joc în Anglia. Mereu mă uit la fotbalul din Premier League, care e incredibil, este citat și Băluță cu o declarație.  


Sursa foto: Paul Hazlewood of BHAFC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii