Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța - FCSB Tudor Băluță - „Aici e un teren foarte greu pentru adversari și așa trebuie să fie și duminică“

ro

15 Sep, 2023 17:00 1585 Marime text
  • Campioana Farul Constanța se află momentan pe locul 10, cu 9 puncte, dar cu un meci în minus. De cealaltă parte, FCSB ocupă prima poziție, cu 18 puncte după șapte meciuri jucate.
 
Derby-ul etapei a noua a Superligii, ediția 2023/2024, se joacă pe litoral, duminică, 17 septembrie 2023, de la ora 21.45, între Farul Constanța și FCSB, primele două clasate din sezonul trecut.
 
Campioana Farul a avut un start dificil de sezon, după ce a jucat și în preliminariile Conference League, aflându-se momentan pe locul 10, cu 9 puncte, dar cu un meci în minus. „Marinarii“ au folosit pauza din campionat pentru a-și reface forțele și speră ca de la meciul cu FCSB să aibă parte de un nou început. De cealaltă parte, echipa din București ocupă primul loc, cu 18 puncte după șapte meciuri jucate și vrea să-și ia revanșa, după ce, în sezonul trecut, Farul a învins-o cu 3-2 la Ovidiu (revenind de la 0-2) și a câștigat campionatul.
 
Dedicație pentru Denis Alibec
 
Marcatorul golului victoriei de la acel 3-2 de poveste, atacantul Louis Munteanu, speră într-o nouă victorie a Farului.  
 
„E un meci important pentru noi, avem nevoie de puncte. Sperăm să facem un meci bun, alături de fani și de toată lumea și să câștigăm. După ce am marcat golul de 3-2 din sezonul trecut, nu mai știam ce să fac, a fost un moment important pentru mine, cel mai fericit de până acum și sper să mai trăiesc de acum încolo asemenea momente. Atunci i-am dedicat golul lui Denis Alibec (n.r. care a fost suspendat la acea partidă), stătea în tunel, l-am văzut cât de mult își dorea să fie și el alături de noi pe teren. Cu siguranță, va fi și acum o atmosferă frumoasă pe stadion și toată lumea va fi alături de noi“, a declarat Louis Munteanu, la Farul TV.
 
Căpitan la Națională
 
Tânărul vârf al Farului a fost căpitanul Naționalei de tineret a României în partida din deplasare cu Albania (pierdută de tricolori cu 2-3), care a deschis campania de calificare la Campionatul European din 2025. „Un moment foarte bun pentru mine, înseamnă că cei de acolo au încredere în mine. Cu siguranță, pot ajuta și echipa națională“, a punctat Louis Munteanu, conform sursei citate.
 
„O bucurie imensă, cu stadionul plin“
 
Un alt marcator al Farului din succesul cu 3-2 din campionatul trecut cu FCSB, mijlocașul Tudor Băluță, cel care a înscris atunci golul de 2-2, vizează și acum cele trei puncte alături de „marinari“.   
 
„Jucăm la victorie, așa cum o facem mereu și ne dorim la fiecare meci. Va fi un meci acasă, unul frumos, știm cât de strânsă a fost lupta pe finalul sezonului trecut. Ne dorim ca și acum să aducem cele trei puncte. Gândul meu nu e să marchez neapărat, avem destui jucători care pot să o facă. Însă, normal, dacă aș avea oportunitatea să marchez, m-aș bucura să reușesc acest lucru. Sezonul trecut, a fost poate cel mai important gol din cariera mea, o bucurie imensă, cu stadionul plin. Sperăm ca și acum suporterii să ne fie alături, iar la final să ne bucurăm împreună. Fanii știu cât de bine jucăm acasă. Aici e un teren foarte greu pentru adversari și așa trebuie să fie și duminică, alături de fani. Să facem un meci foarte dificil pentru FCSB. Din păcate, nu ne-am calificat în grupa de Conference League, dar aceasta înseamnă și că nu vom mai juca din trei în trei zile. Avem timp mai mult să pregătim partidele din campionat. Focusul total e pe Superligă, dar și pe Cupa României, care urmează să înceapă. Trebuie să dăm totul în campionat și să ne întoarcem sus în clasament“, a punctat Tudor Băluță.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul TV
 
Citește și:
 
E oficial
Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii