Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cursa a avut şi scop caritabil În cinstea Zilei Armatei Române, militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat de la Galaţi la Bucureşti (galerie foto)

ro

26 Oct, 2018 00:00 2149 Marime text
Caporalul Laurenţiu Cobzaru, poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, a marcat într-un mod special Ziua Armatei Române, parcurgând în alergare distanţa Galaţi - Bucureşti. Iniţiativa sa a avut şi o latură umanitară, militarul alergând şi în sprijinul a doi copii ai căror părinţi lucrează în Ministerul Apărării Naţionale.
 
Cunoscut pentru pasiunea sa pentru alergare şi exerciţiu fizic, Laurenţiu Cobzaru participă la multe curse atletice, având evoluţii şi realizări importante inclusiv la curse desfăşurate pe litoral. El a parcurs distanţa Galaţi - Bucureşti (240 de kilometri) în 30 de ore, urmând traseul Galaţi - Baldovineşti - Albina - Viziru - Slobozia - Dragalina - Lehliu - Ileana - Fundulea - Pantelimon - Bucureşti, punctul terminus fiind sediul Ministerului Apărării Naţionale.
 
„Sunt foarte mulţumit de cursă, pe care am dus-o la capăt cu bine. A fost destul de greu, cu trafic intens până la Slobozia. Ultimii kilometri au fost foarte grei, picioarele mă dureau îngrozitor. Pe parcurs, de la Dragalina, am rămas fără baterie la telefon şi abia aproape de Bucureşti a fost un domn, conducător de TIR, care m-a ajutat să-mi încarc puţin telefonul, astfel reuşind să fac şi poze. În rest, totul bine, fără incidente pe traseu sau accidentări. Sunt un pic trist că oamenii nu se ajută, am întâmpinat aceasta. Le mulţumesc din toată inima mr. Cristian Matache (dânsul mereu mi-a oferit sprijin), cpt. Răzvan Ionuţ Vătavu (mi-a oferit accesorii de alergare pe timp de noapte), plt. maj. Paul Boza (m-a înţeles şi m-a sprijinit să pot face această cursă), plt. maj. Noris Şerban (mi-a dat sfeturi legate de alergare).
 
Respect şi Ligii Militarilor Profesionişti, al cărei preşedinte, Dan Albu, mi-a propus să fac această cursă şi în scop caritabil. Le mulţumesc atât superiorilor mei, cât şi colegilor. Mă bucur că am dus la bun sfârşit această cursă. Îmi doream de mult timp să o fac, să aduc recunoştinţă Armatei Române prin ceea ce ştiu eu cel mai bine să fac. Sunt mândru că fac parte din instituţia Armatei. Cu respect tuturor!”, a declarat Laurenţiu Cobzaru.
 
În 2017, militarul gălăţean a avut o iniţiativă asemănătoare, cu ocazia Zilei Naţionale a României, când a alergat pe distanţa Galaţi - Constanţa (210 kilometri), în 23 de ore şi 45 de minute. Pentru această cursă, Liga Militarilor Profesionişti, prin preşedintele Dan Albu, i-a oferit o diplomă lui Laurenţiu Cobzaru, „în semn de apreciere pentru modul în care onorează Corpul Militarilor Profesionişti cu ocazia Zilei Naţionale a României“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii