Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:30 08 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

ro

28 May, 2020 00:00 3205 Marime text
  • Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu participă la multe curse caritabile
  • De curând, ei s-au numărat printre alergătorii de la ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră“
 

Animați de dorința de a-și ajuta semenii aflați în nevoie, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu participă, joi, 28 mai, de Ziua Eroilor, la o nouă cursă cu aspect caritabil.

Gălățeanul Cobzaru (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Poliția Militară) și brăileanul Mazâlu (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila) vor alerga, în județul Vrancea, de-a lungul traseului Măicănești - Bordeasca Veche (Obilești), vrând să aducă un omagiu bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate, dar și susținând cauza umanitară „Mirela luptă cu cancerul“, în cadrul campaniei „Fii tu un erou - Sprijin, speranță, șansă la viață!“. Cei care o pot sprijini pe Mirela o pot face depunând bani în contul deschis la Banca Transilvania - sucursala Craiovița Nouă, RO61BTRL01701201W10006XX, Dincă Mirela Ramona.
 

Record personal la ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră“

În ultimii ani, Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu au participat și la mai multe evenimente sportive pe litoral. Cei doi temerari nu au ratat, de curând, nici ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră“, alături de alți 148 de alergători, care au trebuit să parcurcă în 24 de ore minimum 100 de kilometri. Pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu s-a desfășurat pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19, în intervalul 2-3 mai. Evenimentul a avut scop caritabil și a urmărit strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. Laurențiu Cobzaru a alergat 193,20 km, stabilind și un record personal la 100 km, cu 9 ore și 50 de minute, în vreme ce Costel Mazâlu a realizat 147 km. .


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

„Vremurile grele fac oamenii puternici!“ Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, campanie umanitară și în criza coronavirusului

Ti-a placut articolul?

Comentarii