Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:20 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea au primit placheta de onoare a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

ro

11 Jul, 2020 09:03 1541 Marime text

• AMVVD a prețuit și apreciat faptele de omenie ale lui Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea
 
Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” le-a acordat placheta de onoare subinspectorului de penitenciare Valentin Ganea și caporalului Laurențiu Cobzaru (polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan“), pentru faptele lor îndreptate către ajutorarea semenilor.  
 
Valentin Ganea a salvat din apa Dunării o fetiță de un an și jumătate, în vreme ce Laurențiu Cobzaru, cunscut și pentru participarea la competiții atletice, multe șipe litoral, a alergat 600 de kilometri (de la Galați la Satu Mare), în sprijinul unei polițiste care se confruntă cu mari problem de sănătate   

Oamenii, care prin propriile fapte, devin exemple ale societății, trebuie făcuți cunoscuți și recompensați cu respectul și aprecierea noastră.
Două astfel exemple sunt: subinspectorul de penitenciare Valentin Ganea și caporalul Laurențiu Cobzaru, onorându-ne să îi avem ca membri în Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, doi eroi care au luptat pentru viața altor semeni.
Valentin Ganea, aflat în timpul liber, în momentul auzului țipetelor disperate ale părinților unei micuțe de un an și jumătate, prinsă în curenții Dunării, nu a ezitat să riște și să sară în apa fluviului, ca apoi, să o aducă pe micuță la mal, acolo unde i-a aplicat manevrele de resuscitare până la sosirea echipajului medical.
Laurențiu Cobzaru este cel care în timpul său liber și-a propus, pentru a nenumărata dată, să lupte pentru semenii săi. De data aceasta pentru viața tinerei polițiste Țoapă Elena Ramona, care la început de carieră, a fost diagnosticată cu leucemie acută.
Laurențiu, prin cei 600 de km parcurși de la Galați la Satu Mare, a dorit să atragă cât mai mulți oameni în lupta pentru viața Ramonei, asigurând pe de-o parte cantitatea de sânge necesară pe perioada tratării ei, cât și asigurarea costurilor tratamentului pe care trebuie sa îl urmeze pentru a învinge boala.
Pentru actele de omenie ale celor doi camarazi, președintele A.M.V.V.D, Marius Apostol, a ales să le ofere, în semn de prețuire și apreciere, placheta de onoare a asociației.
Vă mulțumim, dragi camarazi, că v-ați demonstrat profesionalismul și civismul, devenind adevarate exemple ale societății.
Onoare și respect, vouă!, este mesajul postat pe site-ul oficial al AMVVD.


Sursa foto: Facebook (Laurențiu Cobzaru) și AMVVD

Ti-a placut articolul?

Comentarii