Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:58 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezență numeroasă la „Crosul Năvodariului“. Printre alergători s-a numărat și militarul gălățean Laurențiu Cobzaru (galerie foto)

ro

28 Jul, 2021 00:00 2020 Marime text
 

 
  • „Crosul Năvodariului“ a cuprins trei curse pe categorii de vârstă.
  • Printre participanți s-au aflat și sportivi de la CS Năvodari, dar și numeroși locuitori ai orașului, de toate vârstele.
  • Laurenţiu Cobzaru, polițist militar, este cunoscut pentru numeroasele sale curse în scop caritabil.
 
Ediția a cincea a „Crosului Năvodariului”, competiție care promovează un stil de viață sănătos pentru locuitorii orașului, a fost găzduit de stadionul „Flacăra“ din Năvodari și a cuprins trei curse pe categorii de vârstă: două pentru copii (cu vârsta până în 10 ani, respectiv 11-16 ani) și una pentru adulți.
 
Evenimentul a fost organizat de Compartimentul Activități Sportive din cadrul Primăriei Orașului Năvodari și s-a bucurat de succes, cu o participare numeroasă. „Printre participanți s-au aflat și sportivi de la CS Năvodari, dar și numeroși locuitori ai orașului, de la cei mai mici până la pensionari, care au înfruntat căldura și au alergat pe pista stadionului. Participanții au fost înscriși la o tombolă cu premii în echipamente sportive, iar câștigătorii vor fi anunțați în cadrul spectacolului ocazionat de „Zilele Orașului Năvodari”, pe 31 iulie. Nu a contat foarte mult locul pe care s-au clasat concurenții, importantă fiind participarea și alergarea, faptul că s-a făcut mișcare într-un cadru organizat. Fiecare participant a primit câte o medalie și un tricou de la organizatorii „Crosului Năvodariului”, dar și batoane proteice și apă pentru hidratare“, se arată pe site-ul oficial al CS Năvodari.

 
Numeroase curse în scop caritabil

 
Printre cei care au alergat s-a numărat și Laurenţiu Cobzaru, polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”. Fan înrăit al exerciţiului fizic şi al alergării, Laurenţiu Cobzaru este cunoscut pentru numeroasele sale curse în scop caritabil (atât singur, cât și alături de alți colegi, la multe dintre evenimente luând parte și plt. adj. Costel Mazâlu, de la ISU „Dunărea” Brăila, iar cei doi având parte și de sprijinul năvodăreanului Ioan Chifu). Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu au multe asemenea curse la activ, cu prilejul unor zile de rezonanță ale țării noastre, precum Ziua Pompierilor, Ziua Principatelor Române, Ziua Protecției Civile, Ziua Eroilor, Ziua Drapelului Național, Ziua Armatei Române sau Ziua Imnului Național. Caporalul Cobzaru a participat la multe întreceri şi la Mamaia, şi în judeţul Constanţa, nelipsind de la startul cursei Galaţi - Constanţa din 2017 (în cinstea Zilei Naţionale a României), al „Maratonului Nisipului“, al „Autism 24h Marea Neagră“, al „Black Sea 10K“, al Trichallenge sau al „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră“.

 
SMFT i-a acordat trofeul „Omul Anului“

 
În luna mai a acestui an, Vasile Cobzaru s-a numărat printre cei cărora Statul Major al Forţelor Terestre le-a acordat Trofeul „Omul Anului 2020”, obţinând premiul I la secţiunile a 7-a şi a 8-a, „Moral, bunăstare şi recreere”, respectiv „Sănătate şi sport”, în cadrul concursului organizat la nivelul SMFT. La „Crosul Năvodariului”, Laurențiu Cobzaru a alergat pentru o cauză umanitară, cea a unei tinere de 24 de ani din Galați care se confruntă cu probleme medicale, având nevoie de 30.000 de euro pentru efectuarea unui tratament în Belgia, la Clinica Saint-Luc.  
 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la eveniment. Sursa foto: Facebook (Fii și tu un erou - România)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Militar care a participat la alergări şi în judeţul Constanţa, laureat cu Trofeul „Omul Anului 2020“

Ti-a placut articolul?

Comentarii