Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:11 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri Militarul Laurențiu Cobzaru, întâmpinat la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român (galerie foto + video)

ro

29 Jun, 2020 00:00 2580 Marime text
  • Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați la Satu Mare, în sprijinul unei polițiste care are probleme de sănătate. 
  • Printre cei care l-au întâmpinat pe militar s-a numărat și fostul ministru al Apărării Naționale.  
  • Soldatul a parcurs sutele de kilometri și în cinstea Zilei Drapelului Național.
 
Militarul gălățean Laurențiu Cobzaru și-a dus la bun sfârșit alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri, între Galați și Satu Mare.

Caporalul Cobzaru, polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan“, a alergat pentru a  susține cauza unei tinere polițiste, Elena Ramona
Țoapă (20 de ani), care se confruntă cu probleme serioase de sănătate, dar soldatul a parcurs sutele de kilometri și în cinstea Zilei Drapelului Național. Demersul lui Laurențiu Cobzaru se intitulează „Alerg pentru viață! - 600 km pentru Ramona“și face parte din campania „Fii tu un erou - Sprijin, speranță, șansă la viață!“. La Satu Mare, Laurențiu Cobzaru a fost întâmpinat la Monumentul Ostașului Român de câteva personalități locale, în frunte cu Gabriel Leș, fost ministru al Apărării Naționale! Militarul gălățean le-a predat acestora tricolorul României.  

A dormit în mașină  


„Am plecat cu o zi înainte față de cum stabilisem, luându-mi o marjă de 24 de ore. Am avut și un coleg care a mers cu mine toată săptămâna, cu mașina. El mergea mai în față și mă aștepta apoi. M-am hidratat, m-am alimentat, seara dormeam în mașină. Primul traseu a fost până la Buzău, iar al doilea până la Bod. Munții m-au terminat, dar ca alergare și ca timp m-am încadrat perfect. Am încercat să mă încadrez în câte zece kilometri pe oră. Dar nu alergarea e importantă, cât cauza pentru care am făcut-o. Am alergat pentru Ramona și în memoria lui Nicolas, un băiețel din Galați, care a decedat. Am avut și sprijinul domnului Gabriel Leș, căruia îi mulțumim din toată inima pentru susținere și donație! Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la Monumentul Ostașului (Muzeul Județean Satu Mare). Le mulțumesc și Galațiului, prietenilor mei, superiorilor, tuturor!“, a declarat Laurențiu Cobzaru.

Elena Ramona are nevoie de ajutor


„Țoapă Elena Ramona, o tânără polițistă de 20 de ani, la început de drum, abia ieșită de pe băncile Școlii de Poliție, a primit o veste cruntă. Fiind internată la Spitalul Universitar din București, a fost diagnosticată cu leucemie acută, pentru care are nevoie urgentă de sânge din grupa B3 pozitiv, însă sunt acceptate și alte grupe de sânge. Cei care doresc să doneze sânge o pot face în țară la Centrele Județene de Transfuzie, specificând că doriți să donați pentru Țoapă Elena Ramona. De asemenea, pe lângă transfuzia de sânge va avea nevoie și de ajutor material pentru tratamentele și intervențiile chirurgicale care vor urma. Donațiile pot fi făcute în contul Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Țoapă Elena Ramona“, este descris cazul tinerei polițiste pe pagina de Facebook a evenimentului la care ia parte militarul Laurențiu Cobzaru.

A participat la curse și pe litoral


Fan înrăit al exerciţiului fizic şi al alergării, Laurenţiu Cobzaru este cunoscut pentru numeroasele sale curse în scop caritabil (atât singur, cât și alături de alți colegi). Militarul a participat la multe întreceri şi la Mamaia, şi în judeţul Constanţa. Laurenţiu Cobzaru nu a lipsit de la startul cursei Galaţi - Constanţa din 2017 (în cinstea Zilei Naţionale a României), al „Maratonului Nisipului“, al „Autism 24h Marea Neagră“, al „Black Sea 10K“, al Trichallenge sau al „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră“.
 
Video:
 

Sursa foto: Facebook (Fii tu un erou)
 
Citește și:
 

„Alerg pentru viață“. Cursă de 600 de kilometri! Militarul Laurențiu Cobzaru, start în temerarul său demers de a ajuta o polițistă (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii