Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şef în Parchetul Curţii de Apel Constanţa, cu cerere de pensionare la CSM

ro

25 Feb, 2020 00:00 3163 Marime text

Doi procurori constănţeni se află în această săptămână în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, după ce şi-au înaintat cererile de eliberare din funcţie, prin pensionare. Primul dintre aceştia este magistratul Gigel Marian Alexandru, delegat procuror-şef al Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


Acesta fusese delegat pe funcţia de conducere în toamna anului trecut, de către Secţia pentru procurori a CSM. În anul 2016, magistratul se înscrisese în concursul pentru funcţia de procuror general al Parchetului Curţii de Apel Constanţa, candidând împotriva actualului procuror general, Gigi Valentin Ștefan. La momentul respectiv, postul a fost câştigat, pentru o durată de trei ani, de procurorul Ștefan. Totuşi, în vara anului trecut, când a expirat mandatul lui Gigi Valentin Ștefan, magistratul Gigel Marian Alexandru nu s-a mai înscris în noul concurs organizat la nivelul CSM. Singurul candidat a fost Gigi Valentin Ștefan, însă şi acesta şi-a retras candidatura înainte de începerea concursului. În prezent, funcţia de procuror general al Constanţei este asigurată de procurorul Ștefan, cu delegaţie.


Pentru a reveni la cea de-a doua cerere de eliberare din funcţie, prin pensionare, aceasta a fost înaintată de magistratul Dan Constantinescu. În prezent, procurorul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Dacă Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va aproba cele două cereri, se va înainta către Preşedintele României propunerea de eliberare din funcţie a magistraţilor respectivi, preşedintele urmând să semneze decretul în acest sens.


Citeşte şi:

Şef nou în cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii