Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 24 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

ro

15 Apr, 2024 17:00 1747 Marime text
 
 
  • Andrei Bodean a fost admis la interviul pentru numirea în funcţia de procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, la data de 9 mai 2013.
  • Procurorul Andrei Bodean a condus Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa timp de șase ani (2018-2024).  
 
 
Zi importantă pentru DNA Constanța! Secţia pentru Procurori din Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în ședința de azi, 16 aprilie 2024, solicitarea procurorului Bodean Andrei de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
De asemenea, tot în ședința din 16 aprilie 2024, Secţia pentru Procurori din CSM va analiza și solicitarea procurorului Conortos Constantin de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
Cei doi magistrați își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, începând cu data de 7 mai 2024.  
 
Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin fac parte din grupul de cinci magistrați care și-au anunțat plecarea de la DNA Constanța după ce, la data de 6 februarie 2024, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a lui Stanciu Mihai Alexandru, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Mihai Alexandru Stanciu a preluat șefia DNA Constanța, începând cu data de 23 februarie 2024, de la procurorul Andrei Bodean.
 
Dosarele instrumentate de procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin vor fi repartizate spre soluționare altor procurori din DNA Constanța.   
 
În prezent, potrivit datelor noastre, procurorul Bodean Andrei instrumentează dosarul în care Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, are calitatea de suspect, cauza  vizând concursul de bărci de viteză, dar și dosarul în care Înaltpreasfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, are calitatea de inculpat.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
„Această nouă calitate, de inculpat, este exagerată“
LIVE. UPDATE. ÎPS Teodosie, prezent la DNA Constanța! (FOTO+VIDEO)


 
Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

 
Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

 
Oficial, de la DNA!
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii