Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţean amendat de poliţişti pentru că a sunat la 112. Un taximetrist i-a cerut 60 de lei pentru o cursă care valora 40

ro

24 Sep, 2019 00:00 1771 Marime text
Un tânăr din Constanţa a fost amendat de poliţişti după ce a apelat numărul unic de urgenţă 112. Şi asta în contextul în care un taximetrist i-a solicitat tânărului 60 de lei pe o cursă care în mod normal nu depăşea 40 de lei. 
 

Povestea din instanţă

 
În motivarea cererii sale, constănţeanul a solicitat anularea procesului-verbal întocmit, dat fiind faptul că acesta prezintă o descriere insuficientă a faptei care echivalează cu neîndeplinirea cerinţei privind descrierea faptei contravenţionale potrivit disp. art. 16 din OG 2/2001. Mai mult, în ceea ce priveşte temeinicia procesului-verbal întocmit, omul sancţionat a arătat că în seara zilei de (…) august 2018 acesta a mers la cluburile din nordul staţiunii Mamaia împreună cu prietenii săi, unde a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care acesta nu s-a deplasat cu maşina. De dimineaţă, în jurul orei 04:00, acesta a ieşit din parcare pentru a lua un taxi cu care să se deplaseze la domiciliu, şoferul primului taxi nu a dorit să-i ia, auzind că petentul doreşte să ajungă în (…), astfel încât a chemat un al doilea taxi. 
 

60 de lei fără pornirea aparatului de taxat 

 
Petentul a mai arătat că şoferul acestuia i-a comunicat faptul că îl va duce la destinaţia dorită în schimbul sumei de 60 de lei fără pornirea aparatului de taxat. Tânărul a arătat că i-a indicat şoferului de taxi să acţioneze în mod legal şi să pornească aparatul de taxi. Petentul a mai indicat faptul că şoferul s-a simţit obligat să pornească aparatul de taxi, aspect ce a provocat o stare generală de nemulţumire a acestuia, motiv pentru care petentul i-a comunicat că în cazul unui asemenea comportament violent va suna la 112.
 
În continuarea motivării plângerii, petentul a arătat că după ce au ajuns la destinaţie şi acesta a plătit contravaloarea cursei în cuantum de 38 de lei, a apelat 112 pentru a se deplasa la faţa locului un echipaj de poliţie ca urmare a comportamentului şoferului de taxi. Petentul a indicat faptul că în aproximativ 20 de minute s-a deplasat la faţa locului un echipaj de poliţie, care l-a anunţat că va fi amendat pentru apelarea fără motiv a serviciului unic 112. S-a mai precizat faptul că taximetristul nu a fost legitimat şi nu i s-au solicitat documentele de control.
 
Tânărul a mai arătat că a încercat să explice organelor de poliţie faptul că la acea oră acesta era serviciul de urgenţă permanent disponibil sau cel puţin singurul cunoscut de către acesta, iar din punctul său de vedere, toată situaţia a constituit o urgenţă de natură a-l determina să apeleze organele de poliţie şi a preîntâmpina urmări de altă natură mai grave. 
 

Decizie definitivă 

 
Nemulţumit, omul a contestat amenda la Judecătoria Constanţa, instanţă care a admis plângerea contravenţională şi a dispus anularea procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei. Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată la Tribunalul Constanţa, instanţă care, zilele trecute, a menţinut decizia judecătoriei, anulând amenda poliţiştilor. 
 
Sursa text: rolii.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii