Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile și acțiunile polițiștilor, în ultimele 24 de ore. Valoarea amenzilor

ro

24 Jan, 2024 15:36 622 Marime text

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.000 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate aproximativ 7.000 de fapte contravenționale și 489 permise de conducere au fost reținute.

La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 457 de acțiuni și au intervenit la 2.042 de evenimente, dintre care 1.712 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 55 de măsuri preventive, transmite un comunicat al Poliției Române. 

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 6.997 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.687.120 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 95 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 489 de permise de conducere, dintre care 20 pentru alcool, 137 pentru viteză și 11 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 277 de certificate de înmatriculare, a mai punctat sursa citată. 
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 4.000 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 427 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate peste 6.300 de autovehicule și legitimate peste 9.500 de persoane 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate peste 2.800 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și peste 160 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 31 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 14 de conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 232 de permise de conducere și retrase 127 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.Citește și:

Amenzi privind regimul silvic de aproape 22 de milioane de lei, aplicate în anul 2023
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii