Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni integrate ale Poliției și Jandarmeriei Peste 10.000 de persoane legitimate în cadrul acțiunii Blocada

ro

15 Nov, 2023 18:01 838 Marime text
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 7.700 de fapte contravenționale și 579 de permise de conducere au fost reținute.
 
La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 413 acțiuni și au intervenit la 2.459 de evenimente, dintre care 2.018 au fost sesizate de cetățeni prin 112, transmite un comunicat din partea MAI. 
 
De asemenea, au fost depistate 29 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 88 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 7.710 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.567.388 de lei.
 
Potrivit sursei citate, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 107 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 579 de permise de conducere, dintre care 142 pentru viteză, 45 pentru alcool și 10 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 299 de certificate de înmatriculare.
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de
risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, 3.631 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate peste 388 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 8.118 autovehicule și legitimate 10.089 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.556 de testări cu dispozitive
etilotest/alcooltest și 97 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au fost constatat 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 11 de conducere sub influența alcoolului și 7 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 228 de permise de conducere, dintre care 25 pentru alcool și 63 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 153 de certificate de înmatriculare.
 

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.- se mai arată în comunicatul Poliției. Citește și:

MAI180 de percheziții în dosare penale privind combaterea criminalității organizate, investigarea criminalității economice și investigații criminal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii