Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce amendă s-a ales o femeie pentru apel fals la 112

ro

13 Aug, 2023 10:04 750 Marime text
foto: Unsplash
O femeie din Caracal a fost sancţionată cu suma de 4.000 de lei după ce a apelat numărul 112 şi a sesizat că o altă persoană o ameninţă că îi va lua copiii şi autoturismul, informaţii ce s-au dovedit a fi false


Oficial de la IPJ Olt

La data de 11 august 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o persoană, care nu a furnizat date de identificare, cu privire la faptul că, o altă  persoană o amenință că îi va lua copiii și autoturismul. 

În urma reapelării, efectuate de către polițiști, persoană nu a mai răspuns la telefon.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul era alocat unei cartele furnizate de către un operator de voce și date dintr-o alta țară.

În urma activităților investigativ-operative, la care au fost folosite resurse umane și tehnice de amploare, polițiștii au identificat persoana, care ar fi efectuat Apelul de Urgență, ca fiind o femeie, din municipiul Cracal, județul Olt, care a declarat că nu a fost în pericol.

Întrucât, faptele sesizate nu s-au confirmat, polițiștii au aplicat femeii o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, pentru apelare falsă.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt adresează cetățenilor rugămintea să efectueze apelul 112, doar când au cu adevărat o urgență, atunci când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul.


Citește și:

O femeie de 34 de ani şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri cu un cuţit!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii