Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a decis CSM cu privire la apărarea reputaţiei profesionale a judecătorilor constănţeni. Ce magistrat s-a abţinut de la vot

ro

10 Feb, 2020 00:00 1221 Marime text

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a pus în discuţie, în cadrul şedinţei de la finele săptămânii trecute, raportul Inspecţiei Judiciare privind cererile de apărare a reputaţiei profesionale a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa.


În urma dezbaterilor, CSM s-a pronunţat în sensul respingerii cererilor. Astfel, potrivit informaţiilor oficiale, Secţia pentru judecători a hotărât respingerea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a magistratului Gabriel Lefter, fost preşedinte al Curţii de Apel Constanţa. Votul pe acest punct a fost foarte strâns. Mai precis, pentru adoptarea acestei soluţii, s-au exprimat patru voturi pentru admiterea cererii şi cinci în sensul respingerii acesteia. Judecătoarea Gabriela Baltag, membru al Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, decis să se abţină.


Totodată, Secţia pentru judecători a hotărât şi respingerea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a unor judecători din cadrul Curţii de Apel Constanţa. Pentru acest punct, votul nu a mai fost la fel de strâns: au fost înregistrate trei opţiuni pentru admiterea cererii şi şase în sensul respingerii acesteia. Şi aici, judecătoarea Gabriela Baltag şi-a rezervat dreptul de a se abţine de la vot.


Citeşte şi:

Reputaţia profesională a judecătorilor constănţeni, din nou pe masa CSM

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii