Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reputaţia profesională a judecătorilor constănţeni, din nou pe masa CSM

ro

06 Feb, 2020 00:00 1278 Marime text
Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii are din nou, pe ordinea de zi, raportul întocmit de inspectorii judiciari cu privire la solicitarea magistraţilor constănţeni de a li se apăra reputaţia profesională. În cursul anului trecut, Raportul IJ s-a aflat pe ordinea de zi a diferitelor şedinţe ale Secţiei pentru judecători, însă, în toate aceste situaţii, s-a decis amânarea discuţiilor pe marginea documentului.
 
Surse avizate susţin că raportul inspectorilor judiciari ar avea legătură cu protestele de anul trecut anunţate de o parte dintre judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi infirmate de conducerea instanţei, printr-un comunicat de presă.
 

Ce susţinea conducerea Curţii de Apel

 
Concret, este vorba despre o Adunare generală a Judecătorilor Curţii de Apel Constanţa despre care conducerea instanţei, prin preşedintele Marius Cristian Epure, a susţinut că nu ar fi fost întrunită cu respectarea procedurii în vigoare. În comunicatul remis de judecătorul Marius Cristian Epure, la data de 27.02.2019, se arăta că „un număr de judecători necunoscut în mod oficial a organizat, în mod nelegal, o adunare a judecătorilor cu încălcarea prevederilor art. 50 alin. 1 lit.a din Legea nr. 303/2004, pe baza unui înscris intitulat «Convocator», cu obiect de dezbatere în cadrul adunării ce depăşeşte atribuţiile prevăzute de art. 51 din Legea 303/2004“.
 
În acelaşi document se preciza că „întrucât (...) se consideră că aşa-zisa Adunare generală nu a fost legal convocată şi desfăşurată, vă comunicăm că nu susţinem informarea publică efectuată în numele acestei instanţe prin comunicatul anterior difuzat, urmând ca, după analiza eventualelor încălcări ale legii, Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti şi Codului deontologic al judecătorilor, să dispunem măsurile ce se impun“.
 
În acest context, dar şi dat fiind faptul că în curând se va împlini un an de la consumarea evenimentelor, rămâne de văzut dacă Raportul IJ va fi analizat de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii programată să se desfăşoare în această dimineaţă.
 
Citeşte şi:
 
Preşedinţi cu acte-n regulă la instanţele constănţene. Ce s-a decis legat de apărarea reputaţiei profesionale a judecătorilor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii