Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Transform“ - programul „Creatorilor de viitor“, inaugurat la Școala nr. 18 „Jean Bart“ Patru povești de succes, sursă de motivație pentru elevi

ro

13 May, 2019 00:00 2580 Marime text
Agenda de activități dedicate aniversării celor 87 de ani ai Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” din Constanța - poate cea mai prietenoasă unitate școlară din municipiul Constanța, ale cărei porți nu sunt închise niciodată pentru elevii ei - a cuprins activități extrem de diverse, colectivul profesoral știind permanent să fie în pas cu generația Z.
 
Din același registru, al trendului actual în educație, fac parte și Dialogurile Transform, evenimente ce pun față în față creatori de viitor, liceeni interesați să-și creeze un spectru cât mai larg și informat al viitorului lor profesional și creatorii de prezent, cei care performează și schimbă societatea de astăzi.
 
Ce îmi doresc de la viitorul meu? Ce job mi se potrivește cel mai bine? Ce satisfacții îmi oferă acest job? Va mai exista meseria mea peste 10 ani? Iar șirul poate continua. Sunt doar câteva exemple de întrebări pe care orice licean ar trebui să și le pună în parcursul său educațional. Sunt întrebări ce au la bază nevoia tinerilor de a fi orientați profesional și de fi conectați cu specialiști în diverse domenii.
 
Pornind de la această nevoie, Asociația 11even împreună cu liceeni parte ai programului „Creatori de viitor” și cu sprijinul Kaufland România și-au asumat să ofere cadrul necesar prin care să răspundă acestor întrebări. Evenimentul din Constanța a fost organizat cu sprijinul conducerii Școlii Gimnaziale nr. 18 Jean Bart din Constanța și al prof. psiholog Daniela Ghițoiu, președinte al Asociației TEAM Constanța.
 
Și astfel, patru povești de succes au devenit sursă de motivație și optimism pentru 135 de elevi din liceele constănțene, adunați în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța.
Elena Frâncu - fostă vicecampioană mondială cu echipa de handbal a României, Mădălina Petrencu - actriță, Felicia Macaleț - reporter, și Mădălin Roșioru - profesor, autor de cărți și traducător, patru oameni ambițioși, devotați, cu o carieră impresionantă, au împărtășit, nu doar o simplă poveste, ci propria experiență de viață. Misiune dificilă în doar 20 de minute, însă tinerii au fost extrem de încântați și participativi, dornici să absoarbă fiecare povață.
 
Cum poți deveni stăpân pe propriul destin?, întreba un elev prezent la eveniment. Ei bine, muncește cu dăruire! Urmează-ți visul și alege-ți cariera cu inima! Toate meseriile sunt la fel de valoroase. Alege ce este al tău și muncește cu devotament!, sunt concluziile acestui eveniment, moderat de eleva Anja-Alexandra Mogoșanu, ea însăși în situația de a face alegeri privitoare la carieră în acest an.
 
Sursa foto: Facebook Anja Mogoșanu
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii