Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furt la București O școală din Sectorul 4, spartă de doi tineri! Ce au furat aceștia

ro

01 Aug, 2023 12:41 760 Marime text
Poliția în acțiune. Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IPJ Bistrița Năsăud
  • Doi tineri din București sunt cercetați pentru furt calificat.
  • Prejudiciul este de peste 100.000 de lei.
 
La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secția 16 Poliție au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbați, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei.
 
În fapt, la data menționată, poliţiști din cadrul Secţiei 16 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei școli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete.
 
În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către un bărbat, în vârstă de 18 ani, care ar fi fost ajutat de către un alt bărbat, în vârstă de 21 de ani.
 
În cursul zilei de 31 iulie 2023, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, bănuiții au fost depistați și conduși la audieri.
 
De asemenea, în urma activităților specifice polițienești, au fost recuperate 12 tablete din cele 71 pe care aceștia le-ar fi sustras.
 
În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentanți magistraților cu propunere legală.
 
Cercetările sunt continuate de către Secția 16 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.
 
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, a mai adăugat sursa citată.

Citește și:

Din polițist a ajuns inculpat!Final de proces în cazul agentului acuzat că ar fi dezvăluit unde sunt radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii