Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment în viaţa universitară din Constanţa Vreau sa fiu rector! Cine sunt competitorii (documente)

ro

12 May, 2014 00:00 4122 Marime text
Agitaţie mare la Universitatea Ovidius. Astăzi, profesorii din cadrul instituţiei şi studenţii din componenţa Senatului şi din consiliile facultăţilor îşi vor da votul pentru unul dintre cei trei candidaţi, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, medic-şef al Clinicii de Medicină Internă I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prof. univ. dr. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu, de la Facultatea de Drept, şi doctorul Sorin Rugină, şeful Secţiei de Boli Infecţioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, aspiranţi la funcţia de rector. Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Central, la urne sunt aşteptaţi 753 de alegători, din care 90 de studenţi.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, şeful secţiei de Boli Infecţioase II adulţi

Fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, actualul  şef al secţiei de Boli Infecţioase II adulţi, dr. Sorin Rugină, este născut pe 3 iulie 1951, la Braşov. Sorin Rugină a absolvit în anul 1977 Universitatea de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti. În perioada 1993 - 1995 a fost cadru didactic asociat, iar între anii 1995 şi 2004 a avut calitatea de şef de lucrări - Disciplină de Boli Infecţioase şi Epidemiologie, domeniu în care a dobândit titlul de conferenţiar universitar, în 2004. Din anul 1982, este medic specialist în boli infecţioase şi epidemiologie. La aproape zece ani distanţă, în anul 1991, Sorin Rugină devine medic primar cu specializare în boli infecţioase, iar în 1998 dobândeşte titulatura de doctor în medicină. În 1992, a ocupat funcţia de şef de secţie la Clinica de Boli Infecţioase II adulţi.

Între anii 1997 şi 2001 a fost director general al Spitalului Clinic Municipal Constanţa, iar între anii 2004 şi 2006 a activat ca director general al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Sorin Rugină este coordonator al Centrului Regional de Supraveghere şi Monitorizare a Infecţiei HIV/SIDA şi membru al Comisiei Naţionale de Luptă Anti-SIDA (CNLAS) din cadrul Ministerului Sănătăţii, din 1997. Din anul 2006 este membru în Comisia Consultativă de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii, expert al ministerului în Boli Infecţioase şi absolvent al masteratului de Management al serviciilor de sănătate. În aprilie 2010, a fost decorat la Cotroceni cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Potrivit declaraţiei sale de avere, completată în anul 2013, Sorin Rugină deţine un teren intravilan de 709 mp, situat în Eforie Nord, dar şi două apartamente de 72,82 mp, situat în Constanţa, şi unul de 97,59 mp, situat în Bucureşti. În anul 2012, Sorin Rugină a realizat venituri de 62.140 de lei de la Universitatea Ovidius, 37.765 lei de la Spitalul de Boli Infecţioase, 59.945,97 lei de la Companii Farmaceutice. Soţia sa a câştigat suma de 22.284 de lei de la Casa Judeţeană de Pensii.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină - „Arc peste timp. Punct şi... de la capăt!“

„Doresc să punem punct dezbinării. Să pornim de la capăt şi să recâştigăm încrederea în noi înşine şi în cei din jurul nostru. Doresc să creăm o atmosferă de conlucrare şi emulaţie, de viaţă universitară liberă, sănătoasă. Să punem capăt abuzurilor. Să corectăm regulamentele acolo unde acestea au deficienţe şi apoi să le respectăm cu toţii. Deciziile trebuie luate împreună, prin dezbatere liberă, în structuri de guvernanţă democratice, bazate pe o consultare reală, largă, a tuturor membrilor comunităţii universitare. Iar legea trebuie să fie aceeaşi, egală pentru toţi. Să oprim declinul. Să întărim programele de studiu, deoarece, crescând gradul de satisfacţie a absolvenţilor şi a angajatorilor, vom avea mai mulţi studenţi şi o mai bună stabilitate a locului de muncă. Doresc Unitate - Onoare - Competenţă pentru Universitatea Ovidius din Constanţa“, susţine prof. Sorin Rugină.

Doina Catrinoiu, şefa Secţiei de Medicină Internă 1

Doina Catrinoiu s-a născut pe 11.10.1958. Este şefa Secţiei de Medicină Internă 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit declaraţiei de avere, completată în anul 2012 şi postată pe pagina unităţii sanitare, Doina Catrinoiu deţine împreună cu soţul său un teren agricol de 1,18 hectare, cumpărat în anul 2006, două case de locuit de 191 mp, respectiv de 240 mp. Printre imobilele deţinute de familia Catrinoiu se mai numără şi un apartament de 80 mp. Doina Catrinoiu conduce un autoturism Audi, fabricat în anul 2007. În 2011, familia Catrinoiu a câştigat suma de 500 de euro din vânzarea unui autoturism către societatea Timona SRL. În anul fiscal 2011, Doina Catrinoiu a obţinut suma de 31.728 de lei de la SCJU, 45.267 de lei de la Universitatea Ovidius şi 102.289 de lei din activităţi independente. Soţul său a câştigat în 2011 suma de 51.757 de lei de la Oil Terminal SA. Şefa Secţiei de Medicină Internă I deţine şi două depozite bancare, în care păstrează 636.540 de lei, respectiv 201.500 de lei. Potrivit declaraţiei de interese, Doina Catrinoiu este acţionar unic al societăţii Study Center SRL Constanţa şi membru în cadrul Asociaţiei Europene de Studiu a Diabetului, al Federaţiei Române de Diabet, al Societăţii Române de Diabet şi al Colegiului Medicilor.

Planul managerial al prof. univ. dr. Doina Catrinoiu - „Ieri nu mai este, mâine nu a venit încă. Nu avem decât prezentul. Să începem!“

Planul managerial al prof. univ. dr. Doina Catrinoiu debutează cu un citat din Joel Barker: „Viziunea fără acţiune este un vis. Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune este cheia progresului“. „Punerea în practică a prezentului program managerial se bazează pe acţiuni şi coordonate, asumate de entităţile constitutive ale universităţii, prin responsabilizarea comunităţii universitare atât în structurile centrale, cât şi în facultăţi, prin planificarea strategică şi prin evaluarea periodică a gradului de reuşită“, susţine prof. Doina Catrinoiu. Planul managerial se bazează pe şase axe prioritare: Formare iniţială şi continuă, Cercetare, Relaţia cu beneficiarii interni şi externi, Relaţii Internaţionale, Managementul resurselor şi al finanţelor, Baza materială şi tehnologică IT. „Ieri nu mai este, mâine nu a venit încă. Nu avem decât prezentul. Să începem!“, conchide candidatul pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius, prof. Doina Catrinoiu.

Prof. univ. dr. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu, fost decan al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative

Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu s-a născut pe 1 septembrie 1952. Este profesor universitar la Facultatea de Drept, Catedra de Ştiinţe Administrative, Economice şi ale Comunicării. În perioada anilor 1980-1989 a fost şeful Oficiului de Asistenţă Socială din cadrul Direcţiei pentru Problemele Muncii şi Ocrotirii Sociale. În anul 1990, a fost jurnalist la „Cuget liber“. Între anii 1991-1996, a activat ca cercetător ştiinţific principal la Institutul de Sociologie al Academiei Române, fiind cadru didactic asociat la Universitatea Bucureşti, facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative între anii 1994-1996. În anul 1993, devine conferenţiar universitar la Universitatea Ovidius, Facultatea de Drept, Catedra de Ştiinţe Administrative, Economie şi ale Comunicării. În perioada 1998-2002, ocupă funcţia de prodecan al Facultăţii de Istorie, Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii Ovidius. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu a fost decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative în perioada anilor 2002-2004, 2005-2008 şi 2008-2012. Din declaraţia de avere, completată în anul 2013, aflăm că Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu deţine o casă de locuit de 398,62 mp, un automobil Audi A4, fabricat în anul 2004. În anul 2012, familia a câştigat suma de 3.500 de euro din vânzarea unui automobil. În conturi bancare, candidatul la funcţia de rector al Universităţii Ovidius deţine: 65.000 de lei, 99 de dolari şi 13.108 euro. În anul fiscal 2012, Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu a realizat venituri de 99.909 lei de la Universitatea Ovidius, 51.240 de lei dintr-un program de cercetare POSDRU, 12.800 de lei de la Universitatea Bucureşti. Soţul ei, în calitate de consilier al directorului general al SC Perla Majestic Mamaia, a câştigat suma de 16.500 de lei.

Programul managerial al prof. univ. dr. Ana Rodica Brezeanu Stăiculescu - „Construieşte pe valori!“

„Suntem în perioada reinventării. Este o datorie a fiecăruia dintre noi să scoatem la lumină şi să dăruim celorlalţi tot ce este mai frumos şi mai înălţător în sufletul şi în spiritul nostru. Proiectul meu managerial se construieşte pe calităţi şi pe valori, se construieşte cu inteligenţă şi caractere. Eu cred în calităţile fiecăruia: cadru universitar, angajat şi student“, susţine prof. Stăiculescu, în planul său managerial. Acesta este dezvoltat pe şase axe: Tradiţie şi inovaţie în asumarea misiunii Universităţii Ovidius, Managementul activităţilor didactice, Managementul activităţilor de cercetare, Dezvoltarea relaţiilor internaţionale, Strategia de dezvoltare a resurselor umane şi Managementul financiar. „Promovăm o schimbare de atitudine, prin care să câştigăm împreună încrederea partenerilor noştri naţionali şi internaţionali, a beneficiarilor actului de predare, dar cel mai important este să ne redobândim încrederea în noi înşine şi în ceea ce putem face, bazându-ne pe valori perene: integritate, probitate, profesionalism, credinţă şi tradiţie, încredere în sine, loialitate“, a conchis prof. Stăiculescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii