Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri la Universitatea „Ovidius” din Constanța Un nou vicepreședinte al Senatului și vot consultativ pentru noii prorectori

ro

30 Jul, 2020 00:00 2497 Marime text
Astăzi are loc ședința pentru alegerea vicepreședintelui Senatului Universității „Ovidius” din Constanța, conform hotărârii votate de acest for de conducere la întâlnirea de săptămâna trecută.
 
Aleasă în funcția de președinte al Senatului, ca urmare a eliberării acestui post prin alegerea conf.univ.dr. Dan Iliescu în funcția de rector, prof.univ.dr.habil. Diane Paula Corina Vancea va conduce astăzi ședința în cadrul căreia se va supune la vot singura candidatură la funcția de vicepreședinte, a prof.univ. dr. Marius Popa. 
De asemenea, Senatul își va da votul consultativ cu privire la numirea celor cinci noi prorectori, propuși și votați în consiliul de administrație din data de 28 iulie. Aceștia sunt: prof. univ. dr. Mihai Gîrțu (Facultatea de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului), prof. univ. dr. Alexandru Bobe (Facultatea de matematică și informatică), prof. univ. dr. Liliana Tuță (Facultatea de medicină), prof. univ. dr. Raluca Trandafir (Facultatea de drept și științe administrative) și prof. univ. dr. Elena Condrea (Facultatea de științe economice).
 
După cum se știe, cea mai importantă universitate la Marea Neagră a reușit anul acesta să înregistreze cea mai mare creștere din ultimii patru ani, în ceea ce privește numărul de candidați înscriși la programele de licență. „Mai mult de atât, ne bucură faptul că am înregistrat și un salt calitativ al celor admiși. Am realizat deja o analiză a tuturor facultăților și avem cu 18% mai mulți bacalaureați de la colegiile naționale constănțene. Spre exemplu, la Informatică, față de alți ani când înregistram câte șase-șapte-opt absolvenți de mate-info, restul alegând alternative în străinătate, de data aceasta avem 28”, declara ieri prof.univ.dr. Alexandru Bobe.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii