Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Raicu, ales noul rector al Universității Maritime din Constanța

ro

07 Feb, 2024 20:39 1702 Marime text
  • Miercuri, 7 februarie, la Universitatea Maritimă din Constanța s-au desfășurat alegeri pentru viitorul rector, care va avea un mandat de cinci ani.
     
Miercuri, 7 februarie, la Universitatea Maritimă din Constanța s-au desfășurat alegeri pentru viitorul rector, care va avea un mandat de cinci ani.

La finalul scrutinului, dr. ing. Gabriel Raicu de la Facultatea de navigație și transport naval, Departamentul de navigație a fost declarat câștigător, cu 65 de voturi.

Costel Stanca a obținut  28 de voturi, iar Ionel Omocea - 11 voturi.

Reamintim că inițial au fost depuse patru candidaturi: profesorii Cornel Panait și Costel Stanca, precum și doi conferențiari – Ion Omocea și Gabriel Raicu.
 
Marți, 6 februarie, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait s-a retras din cursa pentru funcția de rector al universității.

„Eram apt să continui proiectele pe care le desfășoară acum Universitatea. Însă aceste proiecte sunt pe termen lung și nu am vrut să existe un handicap legat de vârstă. Ar trebui să susținem un candidat care poate continua proiectele pe o perioadă lungă de timp. Activitatea mea didiactică și cea de membrul al Senatului continuă“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, profesorul Cornel Panait.


Senatul va valida, vineri, alegerile noului rector. Ulterior, pe 19 februarie, Universitatea Maritimă din Constanța va desfășura alegeri pentru funcția de președinte a Senatului.

„Voi candida pentru funcția de președinte al Senatului“, a mai spus, pentru ZIUA de Constanța, profesorul Cornel Panait.


PRECIZĂRI


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
Elevii de liceu au acces la simulatoarele și laboratoarele UMC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii