Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe plajă, în supermarket, la cariera de piatră Retrospectiva accidentelor de muncă din Constanța în 2021

ro

29 Dec, 2021 00:00 2027 Marime text
  • Cotidianul ZIUA de Constanța vă prezintă retrospectiva accidentelor de muncă din 2021. 
Anul 2021 nu a fost lipsit, din păcate, de accidente de muncă, unele dintre ele având chiar urmări dintre cele mai grave.
 
O privire înapoi ne arată că nu puține au fost cazurile în care inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța au deschis anchete pentru a stabili împrejurările în care s-au produs diverse accidente.
 
Tânăr de 17 ani decedat pe plaja H2O Mamaia Nord
 
Amintim de nefericitul eveniment ce a avut loc la data de 16.08.2021, când un tânăr de 17 ani, lucrător comercial, a intrat în mare, în zona plajei H2O Mamaia Nord și nu a mai ieșit.
 
Cazul a fost cercetat de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.
 
Din păcate, minorul de 17 ani a fost declarat decedat.
 
Un bărbat a decedat după ce a căzut de la 5,5 metri înălțime
 
Un alt eveniment nefericit s-a petrecut pe data de 13 septembrie 2021, în jurul orei 15.00, la S.C. DELTA PREST CONSTRUCT S.R.L.
 
Pentru efectuarea lucrărilor de decofrare, bărbatul s-a urcat pe un panou DOKA, care era desprins din cârligele de fixare. În acel moment, panoul s-a extras de pe stâlp, antrenând în cădere victima. El a căzut în casa scării de la o înălțime de 5,5 metri.
 
Echipajul SMURD sosit la fața locului a efectuat manevrele de resuscitare, însă au fost fără succes. După aproximativ o oră a fost declarat decesul bărbatului.
 
Evenimentul a fost anchetat de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.
 
Inspector de securitate înjunghiat în urma unei altercații
 
Amintim și de cazul inspectorului de securitate înjunghiat în noaptea de 28 iunie 2021, la SC MARIMAR SRL.
 
Inspectorul de securitate a fost implicat într-o altercație în urma căreia a fost înjunghiat.
 
Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată și internată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.
 
Și acest caz a ajuns în atenția Inspectoratului de Muncă Teritorială Constanța.
 
Accident de muncă la Kaufland
 
Potrivit unui comunicat postat pe pagina de internet a ITM Constanța „în data de 24.07.2021, ora 15.00, la SC KAUFLAND ROMANIA SCS – MAGAZIN 2300 Constanța a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”.
 
A fost vorba de o angajată ce ocupa funcția de lucrător comercial, care s-a tăiat la feliatorul de mezeluri.
 
Accident de muncă în Șantierul Naval Constanța

În data de 28 iunie 2021, ora 08:45 „la Șantierul Naval Constanța a avut loc un loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”, potrivit unui comunicat de presă al ITM postat pe pagina proprie de internet.
 
A fost vorba de un electrician de meserie ce a căzut într-un tanc tehnologic, lovindu-se în zona spatelui.
 
Operator portuar expeditor implicat întrun accident de muncă
 
Un alt caz ce a intrat în atenția ITM Constanța, a fost a unui operator portuar expeditor, care în timp ce cobora scările rezervorului, s-a dezechilibrat și a căzut iar ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.
 
Evenimentul s-a soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a angajatului.
 
Eveniment soldat cu decesul unui angajat la Cariera de Piatră Târgușor
 
ITM Constanța a postat pe pagina sa oficială de internet un alt caz nefericit „în data de 28.07.2021 ora 10:50 la SC EKODEP SRL – Cariera de piatră Târgușor  a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat”.
 
Este vorba de un sudor ce a fost lovit de un încărcător frontal ce efectua manevra de mers cu spatele.
 
Accident de muncă la CT BUS
 
Și la CT BUS a avut loc un accident de muncă soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat, în data de 13.08.2021.
 
Unui șofer de autobuz i s-ar fi făcut rău în timpul programului.
 
Accident de muncă soldat cu decesul unui bărbat în incinta Portului Constanța
 
În data de 25 noiembrie 2021, un bărbat a murit după ce a căzut un palet de lemne peste el, în incinta Portului Constanța.
 
Oficial de la IPJ Constanța
 
„Astăzi (n.r. 25 noiembrie 2021), în jurul orei 10.45, polițiști din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în dana 18, din portul Constanța s-ar fi produs un accident de muncă.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 63 de ani, din municipiul Constanța, aflat în timpul serviciului, în funcția de conducător auto al unei societăți comerciale din portul Constanța.
 
Din primele informații, se pare că acesta ar fi coordonat de la sol procesul de încărcare al unui camion, cu paleți din lemn, iar, la un moment dat, un palet ar fi alunecat și căzut din bena camionului, bărbatul fiind lovit în zona capului.
 
La fața locului a sosit un echipaj SMURD, însă, din nefericire, bărbatul a decedat.
 
A fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiști și reprezentanți ai I.T.M. Constanța, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă.“
 
Din păcate, s-au întâmplat și tragedii care nu țin neapărat de sfera accidentelor de muncă, dar care nu pot trece neobservate în această retrospectivă, prin natura lor și prin modul în care s-au produs.
 
Amintim de tragicul eveniment petrecut în aceeași zi în care a avut loc accidentul de muncă din Portul Constanța menționat mai sus, în data de 25 noiembrie 2021.
 
Un bărbat a căzut într-un bazin de combustibil dintr-un peco dezafectat de la intrarea în Eforie Nord dinspre Agigea.
 
Oficial de la IPJ Constanța
 
„Astăzi (n.r. 25 noiembrie 2021), în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Agigea au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că unei persoane i s-ar fi făcut rău, în timp ce efectua lucrări de întreținere la o benzinărie.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 30 de ani, care ar fi executat lucrări de igienizare/curățare la o stație peco dezafectată din localitatea Agigea (zona podului de la Ro-Ro).
 
Din primele informații, se pare că bărbatul în cauză s-ar fi aflat în interiorul unui bazin cu deșeuri petroliere, executând lucrările în timpul liber, în baza unei înțelegeri verbale cu administratorul societății comerciale, și nu în cadrul unui contract de prestări servicii.
 
La fața locului s-au deplasat echipaje SMURD și SAJ, însă din nefericire, bărbatul a decedat.
 
În timpul intervenției, un pompier militar din cadrul ISU Dobrogea și-a pierdut conștiența, acesta fiind asistat medical. Pompierul și-a revenit, fiind transportat la spital, în stare stabilă, pentru investigații amănunțite.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.“
 
Acesta sunt doar câteva exemple dintre cazurile grave produse în ultimul an în Constanța, cazuri care, însă, ne arată că tragediile de acest gen se pot întâmpla oriunde și ca niciodată nu putem fi prea precauți.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
Percheziții în 12 locuri!
DNA se opune arestului la domiciliu în cazul șefului ITM Ilfov. Este cercetat alături de un vameș din Agigea

 

Retrospectiva deciziilor din învățământ 2021. Ce s-a întâmplat în Constanța
 
Retrospectivă
Traficul și consumul de droguri. Constanța, locul 2 pe țară la condamnări (DOCUMENTE)

 
Retrospectivă
Copii uciși de câini în județul Constanța. Cine este vinovat? (DOCUMENT)

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii