Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:07 31 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident de muncă la Șantierul Naval Constanța. Ce spune ITM

ro

29 Jun, 2021 14:30 1456 Marime text
  • În data de 28 iunie ora 08:45 „la Șantierul Naval Constanța a avut loc un loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”, potrivit unui comunicat de presă al ITM postat pe pagina proprie de internet.
 

Sima Valentin, electrician de meserie, a căzut într-un tanc tehnologic, lovindu-se în zona spatelui. Potrivit aceleiași surse, „ca urmare a evenimentului, victima a fost transportata la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale”.
 
Accidentul este în curs de cercetare de o comisie numită de șantierul naval, in conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006.


După finalizarea cercetării dosarul, întocmit de comisia numită de catre angajator va fi inaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care se constata ca ancheta nu a fost efectuată corespunzător, va dispune, în scris, măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Constanța. Accident de muncă. Un inspector de securitate a fost înjunghiat, ieri noapte, în timpul serviciului
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii