Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:01 22 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal de muncă raportat de ITM Constanța. Nenorocirea are la bază o întâmplare banală

ro

29 Jul, 2021 10:39 9974 Marime text
  • ITM Constanța a postat pe pagina sa oficială de internet că „în data de 28.07.2021 ora 10:50 la SC EKODEP SRL – Cariera de piatră Târgușor  a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat”.
 

Astfel, conform sursei citate, în ziua menționată, în jurul orei 10:50, lucrătorul Crețu Florin, de profesie sudor, a fost lovit de un încărcător frontal ce efectua manevra de mers cu spatele”.


Banala întâmplare, pentru că nu îi putem spune altfel, este analizată de ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

„În baza constatărilor efectuate de acesta, a declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentului precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare”, mai arată ITM Constanța.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii