Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banalul accident de muncă, de la CT-BUS, care s-ar fi putut transforma într-o nenorocire. Ce spune ITM Constanța

ro

17 Aug, 2021 07:11 4845 Marime text
  • Potrivit ITM Constanța, „în data de 13.08.2021 ora 23.00, la CT BUS a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat”.
 
După care aceeași instituție statului precizează că șoferului de autobuz C. Ionel, „i s-a făcut rău la locul de muncă și ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale”.
 
Totodată ITM mai precizează că accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de CT BUS, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006.

După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.
 
Totuși, după cuvintele seci ale ITM din dosar, nu se poate să nu ne punem și o întrebare: S-ar fi putut întâmpla o nenorocire dacă ar fi fost cine știe la ce iră de vârf? Desigur am putea răspune noi și ca noi oricine.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii